Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Volkswagen T4 s 19.993 km. Nesháníte zrovna novou starou dodávku?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Generace T4 bývá často označována za nejlepší verzi Volkswagenu Transporter. A přestože se začala vyrábět už v roce 1990, na silnicích ji vídáme stále v poměrně vysokém počtu.

T4, jejíž produkce skončila o 14 let později, je totiž pořád oblíbená pro svou houževnatost, robustnost a spolehlivost. Tomu odpovídá i nabídka ojetých vozů, "té-čtyřky" mají často za sebou statisíce kilometrů a bývá na nich vidět tvrdý život dělníka. Ani tak nejsou zpravidla zrovna levné.

Laciný není ani vůz, který vám dnes ukážeme. Německý prodejce za něj požaduje 24.990, tedy v přepočtu asi 636 tisíc korun. A to na dodávku z roku 1996 opravdu není málo.

Jenže tenhle kousek zaujme stavem a nájezdem. Na odometru bylo v době zveřejnění inzerátu k vidění číslo 19.993 km. Dodávka tak za 25 let nenajezdila ani 20 tisíc kilometrů. A jak se zdá z fotografií, stavu tachometru odpovídá také kondice vozu, který vyhlíží velice zachovale a čistě. Zvenku i uvnitř. 

Jedná se o prodlouženou variantu s vysokou střechou, což znamená 3.320milimetrový rozvor, délku 5.107 mm a výšku 2.430 mm. Interiér je sedmimístný se třemi řadami sedadel a stolkem uprostřed. Přístup do nákladového prostoru zajišťují velké křídlové dveře.

Velká a vysoká karoserie pak umožňuje různé způsoby využití, samotný prodejce například zmiňuje možnost udělat z auta karavan.

Potenciální překážkou pro zákazníky může být motor. Pod přední kapotou totiž nepracuje diesel, ale jednotka spalující benzin. Řadový pětiválec o objemu 2,5 litru poskytuje maximální výkon 81 kW a nejvyšší točivý moment 190 N.m. Spojený je s pětistupňovou manuální převodovkou.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme