Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan láká na nový Pathfinder. V Evropě o tohle 7místné SUV ale asi přijdeme

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nissan na autosalonu v čínské Šanghaji představil koncept se známým označením Pathfinder.

Studie sedmimístného SUV předznamenává příjezd produkčního automobilu, který vzniká v rámci joint-venture s čínskou automobilkou Dongfeng Motor Group. Tato skutečnost ale současně znamená, že nový Pathfinder vzniká speciálně pro čínský trh.

Připomeňme, že Nissan vůz stejného jména prodává i v jiných zemích, jde ovšem o jiné auto. Ve Spojených státech amerických vyráběný Pathfinder byl v současné generaci představen v únoru 2021 a vypadá jinak než šanghajský koncept. Kromě USA je nabízen například v Mexiku, Austrálii, Kanadě nebo Spojených arabských emirátech.

O studii a nadcházející čínské verzi Nissan tvrdí, že zohledňuje potřeby, preference a požadavky čínských zákazníků. Na pohled koncept zaujme zejména provedením předních partií se specifickou čelní maskou a na ní navazujícími LED světlomety. Také ty jsou poměrně neobvyklé, částečně totiž vypadají jako součást zmíněné masky. Za zmínku stojí i nápis Patrhfinder nad světelnou lištou, která lampy spojuje.

Video se připravuje ...

Z profilu studie vypadá vcelku tradičně, vzadu pak najdeme úzká světla s interesantní grafikou a podsvětlené označení modelu.

Interiér nabízí sedm sedadel v uspořádání 2+2+3 a kožené čalounění kombinující bílou, černou a zlaté prvky. Nechybí samozřejmě digitální přístrojový panel a dotyková obrazovka infotainmentu. Klimatizace dostala vlastní ovládací panel, vidíme také otočný ovladač na středovém tunelu.

O technice zatím informace nemáme, čínská média ale předpokládají, že Pathfinder dorazí s turbodmychadlem přeplňovaným zážehovým dvoulitrem, automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme