Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Murano se dočká nástupce v roce 2015

Diskuze (6)
Japonská automobilka v rychlém sledu obměňuje nabídku svých SUV. K novému Qashqai a X-Trailu se brzy přidá také nová generace Murana.

Na loňském autosalonu ve Frankfurtu Nissan předvedl třetí generaci X-Trailu, která se začne prodávat v létě. Společně s druhou generací modelu Qashqai, která právě vstupuje do prodeje, tvoří střed nabídky SUV japonské značky. Nad nimi se v hierarchii nachází ještě dva modely – Murano a Pathfinder.

První z nich se dočká nové generace a společně s X-Trailem nepřímo nahradí i evropský Pathfinder. SUV s klasickou rámovou konstrukcí portfolio opustí a americký Pathfinder se samonosnou, 5 metrů dlouhou karoserií a příčně uloženým motorem se do Evropy nedostane.

Nové Murano by mělo dorazit v roce 2015. Design bude inspirovaný konceptem Resonance a bude se výrazně podobat novému Qashqai a X-Trailu. Technika by měla být odvozena od současného Murana, platformu D využívá i americký Pathfinder. Vhodnými motory pro nový model je například stávající 3.5 V6/191 kW nebo hybrid tvořený přeplňovaným 2,5litrovým čtyřválcem (170 kW) a 15kW elektromotorem. Pro evropské zákazníky Nissan jistě nabídne i turbodiesel.

Diskuze (6)
28. 1. 2014 18:41
Re: Snad se povede lepe
Neviem, ci v tom Atila siel...ja osobne nie, ale uz som cital viacere clanky a väcsina bola velmi kriticka. Dokonca vyhralo Murano v Amerike pred asi 2 rokmi nejaku cenu za najhorsie auto, tak asi na tom nieco bude. Ale uznavam, ze osobna skusenost je nado vsetko, ktoru ani ja sam nemam. ;-)
Avatar - pelikoš
28. 1. 2014 16:10
Re: Snad se povede lepe
a jel si v něm?takový propadák to rozhodně nebyl
28. 1. 2014 12:23
Re: Render
No a bez té vlnky za c-sloupkem by to bylo jěště lepčí :-) :yes:
28. 1. 2014 09:27
Snad se povede lepe
Po technicky dost nestastnem aktualnim modelu a podobne spatne prvni generaci doufam, ze se dalsi model chlapcum od Nissana povede lepe. To co prodavali doted byla celkem dobra ostuda.
Avatar - pelikoš
27. 1. 2014 18:09
Re: Render
paradní :yes: :yes: :yes: