Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan opět láká na nový Qashqai. Premiéra proběhne 18. února

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Po částečném odhalení interiéru a představení pohonných jednotek jsme se konečně dočkali oficiálního ohlášení premiéry.

Automobilka Nissan na svých webových stránkách konečně oficiálně ohlásila premiéru nové generace modelu Qashqai, v zámoří prodávaného pod označením Rogue Sport, který se světu představí 18. února prostřednictvím on-line prezentace. Ta bude vysílána na YouTube profilu evropského zastoupení a její začátek je naplánován na 11 hodin dopoledne.

Video se připravuje ...

Třetí generace kompaktního crossoveru, který byl v uplynulých letech nejžádanějším modelem značky na evropských trzích, by si měla uchovat své charakteristické proporce. Design však bude více sázet na ostré hrany, jak už ostatně naznačily maskované prototypy i dnes zveřejněný snímek pravého předního rohu s ostře řezaným světlometem a otvorem pro přívod vzduchu.

V kabině bychom se měli dočkat více prostoru pro posádku i zavazadla. Velký důraz však automobilka kladla i na modernizaci technologické výbavy. Na dříve zveřejněných snímcích už jsme mohli vidět 9“ panel infotainmentu, 12,3“ obrazovku digitálního přístrojového štítu a mluví se také o head-up displeji s úhlopříčkou až 10,8 palce.

Posádka se dále může těšit na drobnosti v podobě bezdrátového nabíjení telefonu v přihrádce schopné pojmout i větší zařízení, ambientní osvětlení, prémiový audio-systém, vyhřívání volantu i sedadel, prémiové čalounění kůží Nappa, masážní funkce sedadel, atd.

Na evropském trhu budou všechny pohonné jednotky elektrifikované a z nabídky úplně vypadnou dieselové motory. Největší inovací pak bude v roce 2022 rozšíření nabídky pohonných jednotek o hybridní systém e-Power, kde spalovací motor plní pouze roli generátoru a kola roztáčí výhradně elektromotor.

Ondřej Mára
Diskuze (29)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
5. 2. 2021 14:52
Re: No potěš koště...
Když chceš 4x4 a jezdíš hodně po dálnici, tak je diesel nejlepší volba.
5. 2. 2021 12:59
Re: No potěš koště...
Leda tak tá tvoja pokrivená. Diesel v crossoveri hlboko pod dve tony dnes už veľký zmysel nedáva.
5. 2. 2021 11:57
Re: No potěš koště...
Rozhodně víc, než ty! :-)
Avatar - Blue Sun
5. 2. 2021 09:08
Re: No potěš koště...
Co ty víš o realitě?
5. 2. 2021 00:27
Re: Všude čtu
zatim neplati znamena este zopar mesiacov, do konca roka to vsak platit bude. Zatial sa caka, ci to bude extremne velka katastrofa alebo iba extremna katastrofa...