Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan ukázal nový Pathfinder na Facebooku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Nissan v případě představování nové generace modelu Pathfinder postupuje poměrně velkými skoky.

Podobu sériového provedení čtvrté generace modelu Pathfinder odhaluje Nissan prostřednictvím fotografií zveřejněných na konci července na Facebooku. Mocná sociální síť má pomoci japonské značce rozšířit mezi veřejnost zprávu o novém SUV, jehož prodej se má na severoamerickém trhu rozběhnout ještě na podzim letošního roku.

Sériový Nissan Pathfinder se ve své čtvrté generaci vrací k samonosné karoserií a je prakticky stejný jako Pathfinder Platinum, který se ještě jako koncept představil veřejnosti na letošním lednovém autosalonu v Detroitu. Zhruba měsíc po premiéře tohoto konceptu zveřejnil Nissan bližší informace o interiéru nové generace Pathfinderu.

Nový Nissan Pathfinder kromě konstrukce podvozku s žebřinovým rámem opouští i hranaté linie třetí generace a nastupuje s výrazně ladnějšími liniemi. Na svého předchůdce odkáže alespoň tvarem mohutné mřížky masky chladiče.

Ve srovnání s končícím provedení Pathfinderu má být to nové pohodlnější a má mít také nižší spotřebu paliva. Interiér nové generace má rovněž nabídnout více prostoru a komfortu pro cestující.

V nabídce výbavy má být mimo jiné třízónová klimatizace, Bluetooth hands-free systém, přípojka pro iPod, vyhřívání pro přední i zadní sedadla, multifunkční dotyková obrazovka s navigačním systém a také Around View Monitor, který pomocí systému kamer sleduje celé okolí auta.

Vidlicový šestiválec ve spojení s bezestupňovou převodovkou CVT zajistí prý až čtvrtinový pokles spotřeby paliva ve srovnání s předchůdcem. Veškerá čísla si výrobce v tuto chvíli nechává pro sebe, tvrdí však, že motor bude i přes menší objem skoro stejně silný jako předchozí, čtyřlitrový zážehový agregát, který disponoval 196 kW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Avatar - twistedTSD
31. 7. 2012 11:03
Re: Pathlooser
Myslím, že z toho děláš moc velkou vědu. Logan zůstane Loganem.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
31. 7. 2012 10:01
Re: Katastrofa
Bohužel... 8-s
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2012 09:06
Re: Pathlooser
duster je legenda uz teraz :yes: auto ktore je na nezaplatenie :yes:

pockajme si na zenevu a noveho logana... ono vela ludi na daciu este potom zmeni nazor.... zatial sa jej skoro kazdy vysmieva ale to kedysi sme sa aj my smiali zo skodoviek..... ale casy sa menia...
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2012 09:06
Re: hnus, velebnosti
neurazaj daciu ;-) , ten nissan jej nesiaha ani po koncovku vyfuku ;-) :yes:
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2012 09:05
Re: z terenaka spravili bezny kombik
nissan sa vobec nevie dizajnovo presadit a najst svoju tvar, ved si len zoberme micru teraz pathfinder ..... a aj ked sa mi note paci ani ten nie je vyslovene krasavec... co model to iny styl maska tvar linia..... takto nissan daleko nezajde... kedysi sa takto hladali korejci francuzi...ale to uz su roky rokuce dozadu..... od nissanu by som cakal nieco viac...u mna sklamanie ;-\