Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Alfa Romeo Brennero bude i na elektřinu. Víme, jak vypadá!

Ondřej Šámal
Diskuze (32)

Italská automobilka pomalu ožívá a rozrůstá se. Novým základním modelem se co nevidět stane malý crossover Brennero, který využije základ Jeepu Avenger či Fiatu 600. Vedle spalovacích motorů nabídne i bezemisní pohon.

Alfa Romeo v posledních dvaceti letech nezažívala dobré časy. Situace se trochu obrátila s příchodem prémiových modelů Giulia a Stelvio se standardním pohonem zadních kol. Tuhle dvojici nedávno doplnilo kompaktní SUV Tonale, jež brzy dostane ještě menšího sourozence.

Novinka ponese název Brennero podle města ležícího ve slavném Brennerském průsmyku v Alpách. Stát bude na platformě STLA Small, kterou známe pod starším názvem CMP. Za jejím vývojem stojí koncernově spřízněná skupina PSA z Francie, přičemž aktuálně ji využívají Peugeoty 208 a 2008, Fiat 600, Opely Corsa a Mokka, DS 3 či Jeep Avenger, vítěz letošního ročníku ankety o evropské Auto roku.

To znamená, že Alfa Romeo Brennero bude mít vedle spalovacích motorů v podobě tříválce 1.2 PureTech také čistě elektrický pohon s elektromotorem se 115 kilowatty a akumulátorem s celkovou kapacitou 54 kWh. Brennero se tak stane první velkosériovou alfou s bezemisním pohonem, který však následně dostanou také další modely značky. Benzinová dvanáctistovka přitom možná nebude dostupná na všech trzích, jako je tomu v případě zmíněného jeepu.

Video se připravuje ...

Oficiální podobu nejmenší alfy sice ještě neznáme, na internet ovšem unikly první snímky. Podle nich brennero dále rozvíjí současný stylistický jazyk italské automobilky, která od elegance přechází k dravějšímu designu. Přídi dominují úzké hlavní světlomety složené z diod, nechybí ani trojúhelníková maska s logem Alfy Romeo.

Vzhledem k příbuznosti s Jeepem Avenger se Alfa Romeo Brennero nebude vyrábět v domovské Itálie, nýbrž v polských Tychách.

Ondřej Šámal
Diskuze (32)

Doporučujeme

12. 12. 2023 05:25
Re: Re: Re: Re: Aspon to neni dalsi obr
Debila ze sebe děláš sám. Na italských webech je zmínka o giuliette nejdříve na rok 28 a navíc ještě není potvrzená. Přijde mi že sis popletl giuliettu s giulii. Ta je právě oficiálně potvrzená na rok 25 na rozdíl od giulietty . . .
11. 12. 2023 22:38
Re: Tak zatial
Bohužiaľ - z Alfy už ostal len kukuč a názov :-(
11. 12. 2023 22:34
Re: Re: Aspon to neni dalsi obr
Asi tak - Cuore nE-Sportivo :-(
Avatar - Ja Prvni 123
11. 12. 2023 21:02
Re: Aspon to neni dalsi obr
Presne tak.

A ano, stav sveta asi vyzaduje, abychom se uskromnili.

A ne, neresi to obri SUV na baterky.
Avatar - Ja Prvni 123
11. 12. 2023 20:54
Re: Re: Re: Aspon to neni dalsi obr
Treba normalne.
Kdes to vzal, vsude pisou neco jineho.

A ja bych Ti na to rekl, ze italske autoservery psaly o predstaveni v roce 2025.
Dobre, nemusi to znamenat zahajeni prodeju.
A ano, bude to klon DS4 / 308 / Astra. Coz porad jeste neznamena, ze to nemuze byt koukatelny.

Toho delani ze vsech kolem debily mam proste plny zuby.