Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Civic Type R dorazí v příštím roce

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nejostřejší Civic by měl na trh dorazit společně s hybridem, který je pro evropské trhy jedinou dostupnou motorizací.

Honda během včerejší premiéry modelu Civic Hatchback, stylovější a praktičtější alternativy k sedanu, zmínila, že jeho příchod na evropské trhy můžeme očekávat až v průběhu srpna příštího roku. Standardní motorizací by přitom měl být hybridní systém e:HEV, tedy unikátní řešení Hondy s dvojicí motorů, jehož parametry pro Civic zatím nespecifikovala.

Ostatně evropská verze tiskové zprávy byla obecně dost osekaná, zatímco tisková zpráva pro americký trh nabízela řadu detailnějších informací. V globální tiskové zprávě ovšem automobilka poprvé zmínila i nejostřejší Civic Type R, který by měl stejně jako hybrid dorazit na trhy v roce 2022.

Automobilka bohužel nezmiňuje žádné bližší načasování pro jednotlivé trhy, ani bližší parametry nové generace Type R, už v minulosti ovšem naznačila, že se máme na co těšit. Například v Evropě se totiž Type R stane posledním čistě benzínovým zástupcem modelové řady Civic.

Video se připravuje ...

Podle posledních spekulací by nový Civic Type R měl být evolucí současného modelu, což by mělo platit i pro motor. Pod kapotou by tak stále měl být uložen 2,0litrový turbem přeplňovaný čtyřválec, který bude přenášet výkon přes šestistupňovou manuální převodovku pouze na přední kola. Honda už totiž v minulosti vyvrátila spekulace hovořící o čtyřkolce.

Dá se předpokládat další zvyšování výkonu, s ohledem na pohon pouze předních kol ale nejspíš nepůjde o žádná extrémní čísla. Velká očekávání tak panují zejména kolem naladění podvozku a zážitků za volantem, které jsou již za volantem současného Civicu Type R fenomenální.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme