Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Soul přijede příští rok

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Korejský crossover, který před čtyřmi lety zaujal především svým designem, se dočká omlazení.

Podle zprávy agentury Reuters uvedl minulý týden nejmenovaný člen vedení automobilky Kia během konferenčního rozhovoru s investory, že bude v příštím roce uvedena nová verze úspěšného crossoveru Soul.

K této zprávě prozatím nejsou k dispozici žádné bližší informace, které by uváděly, zda se bude jednat o zcela novou generaci Soulu nebo pouze o novou karosářskou variantu.

S ohledem na skutečnost, že byl Soul představen ve světové premiéře na podzimním autosalonu v Paříži v roce 2008 a v roce 2011 byl nejprve na severoamerický a poté i na evropský trh uveden v modernizované podobě, je možné, že se dočkáme zcela nové generace.

Na druhou stranu je Kia Soul druhým nejprodávanějším modelem jihokorejské automobilky na severoamerickém trhu za první polovinu letošního roku. Stále velmi dobré prodejní výsledky by tak mohly naznačovat, že se stávající Soul možná dočká nové atraktivní karosářské verze.

Na tuto možnost upozornila samotná automobilka již začátkem letošního roku. Tehdy Kia v krátké tiskové zprávě oznamující premiéru konceptu Track´ster na autosalonu v Chicagu zmínila, že je ve finále schvalovacího řízení pro sériovou výrobu kabrioletu Souľster, vycházejícího ze stejnojmenného konceptu z roku 2009.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
1. 8. 2012 21:39
Re: předpovědi
Soul byl od začátku celý dělaný v dizajnérském centru KIA v USA. Proto ten americký úspěch .
1. 8. 2012 13:28
Re: předpovědi
Jen se tady dál vztekej a piš sem ty svoje "yntelygentní přýspěvky" na Sade, stejně seš jenom nula, na jejímž mínění záleží stejně málo, jako na holubím trusu na silnici :-)

No, ale stejně, musí to bejt smutnej život, dřepět u obrazovky a trávit čas psaním podobně hystericky nenávistných výlevů ke škodovce i tam, kde o nínení ani zmínka.

Ale na druhou stranu vás tady pár je, tak si aspoň rozumíte a nemusíte se scházet na skupinových terapiích někde v léčebně i když, mezi náma, jste na to vesměs zralí a možná by vám to pomohlo.
Avatar - twistedTSD
1. 8. 2012 10:26
Re: předpovědi
Co se zas taháš nějakou Elantru? Vypadá snad Fabia jako sedan nižší střední pro asijský a americký trh? Výše jsem ti dokázal, že na jednom z (pro Fabii) nejdůležitějších trhů rozhodně není nějakým propadákem.
1. 8. 2012 10:21
zrazka kultur
Dalsi priklad po Focuse I a III, ze globalny dizjan je iba zelanie marketingoveho a financneho oddelenia. Bud sa auto paci v Amerike alebo v EU.
Avatar - Choochoo
1. 8. 2012 10:07
Re: předpovědi
vzdyt uz dnes je dela v Evrope s evropskymi designery ;-) Ale pepa z vesnickyho depa to tolik nekupuje pac to nema znak Sade ;-)