Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq v obrovské živé fotogalerii z oficiálního debutu v Berlíně

Lukáš Volšický
Diskuze (72)

Byli jsme u toho! Nová Škoda Kodiaq se včera poprvé ukázala veřejnosti a my vám přinášíme obrovskou galerii z jejího příchodu na svět. Jak se vám líbí?

Nová Škoda Kodiaq je konečně na světě! Mladoboleslavská Škodovka včera večer v Berlíně slavnostně odhalila netrpělivě očekávanou novou druhou generaci svého nejprodávanějšího a největšího SUV. Jedna z nejdůležitějších letošních novinek značky se poprvé představila během velkolepé show v nikdy nezprovozněné podzemní stanici berlínského metra pod náměstím Potsdamer Platz. A my jsme byli u toho!

Nová Škoda Kodiaq se nám ukázala hned v šesti kusech ve standardních výbavách i sportovnějších specifikacích Sportline. Novinka je naživo velkou evolucí předchůdce a zepředu je charakteristická kombinací rysů spalovacích SUV značky a elektrického Enyaqu iV. Z bočního profilu je výrazná horizontální linie těsně pod okny, spojující příď a záď vozu, a vůbec největší novinkou je světelný podpis zadních světel.

V kabině nová Škoda Kodiaq zaujme především novou architekturou, jakou nám automobilka odhalila už před oficiálním představením, a už brzy ji najdeme i v novém čtvrtém Superbu. Naživo jsme si mohli prohlédnout novou grafiku přístrojového štítu, volně stojící centrální displej infotainmentu a nové individualizovatelné ovladače Smart Dials. Ty připomínají řešení, se kterým v minulosti přišel koncern Jaguar Land Rover.

Video se připravuje ...

Už během prvních chvil s novým nástupcem populárního Kodiaqu jsme si tak mohli všimnout, že největší SUV značky udělalo obrovský mezigenerační skok. Nové interiéry působí mnohem luxusnějším dojmem a výrazně modernější design dělá vůz pocitově mohutnějším. A to není žádným překvapením, protože Kodiaq mezigeneračně opticky narostl a zakulatil se. Bude přitom dostupný v pěti- i sedmimístné konfiguraci sezení.

Kompletní představení a všechny nejdůležitější informace o nejnovější Škodě Kodiaq najdete v našem včerejším článku, kde se detailně věnujeme všem novým prvkům i připravovaným motorizacím. Teď se pohodlně usaďte a prohlédněte si naší rozsáhlou fotogalerii přímo z oficiálního debutu novinky na živých fotografiích.

Lukáš Volšický
Diskuze (72)

Doporučujeme

7. 10. 2023 00:23
Re: Tak určitě jde o praktické auto
Hele, já vidám bohaté maminky jezdívat v úplně jiných SUV, než Kodiaq - většinou prémiových značek. :-) Kodiaq řídí (alespoň v ČR) tak z 90 % chlapi. :-)
7. 10. 2023 00:22
Re: obluda
Kontrolní otázka - o co víc zabírá Kodiaq více místa ostatním, než např. Superb? Odpověď - do výšky! :-[]
7. 10. 2023 00:18
Re: Až na trčící displej paráda
To fakt myslíš vážně? :-[]
Malá nápověda - motorizace... :-)
Avatar - Emel
6. 10. 2023 12:43
Re: wtf?
Pokud to bereš ikonický = úspěšný... jenže pak je to taková rada k nezaplacení... každá automobilka chce dělat úspěšná auta, ale úplně o tom nerozhoduje.
Superb možná pojem je, ale Kodiaq ho jasně válcuje.
6. 10. 2023 12:35
Re: wtf?
Za svoje postavenie vďačí iba dizajnu a spoľahlivosti. Cena už dávno nie je pre škodu smerodajný ukazovateľ.
Pri útoku Činy ktorej dizajn kopíruje trendy, môže akýkoľvek odklon dizajnu zlým smerom - bolieť!
Kodiaq bola vrcholovka, ale z reportáži musíš sám uznať, že stávajúci model je ikona, zaiaľ čo ten nový budí rozporuplné reakcie. Pamätaj, že pre potenciálneho klienta to musí byť láska na prvý pohľad, inak ide pozrieť aj inde.