Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia poprvé bez maskování! Může se inspirovat Superbem

Lukáš Volšický
Diskuze (22)

Nová modernizovaná Škoda Octavia čtvrté generace se představí už začátkem příštího roku. Spolu s naším návrhářem Honzou Lušovským jsme pro vás připravili první rendery, jak by mohla vypadat po odhalení.

Mladoboleslavská Škoda Auto letos představila spoustu žhavých novinek. Po dlouhém „mrtvém“ období se nám začátkem léta odhalil nejluxusnější elektromobil Enyaq Laurin & Klement, na který značka později navázala faceliftovanými sourozenci Scala a Kamiq. To nejzajímavější a nejočekávanější si však automobilka nechala až závěr. Během podzimu přijely na svět nové vlajkové lodě – druhý Kodiaq a čtvrtý Superb.

Velkolepá smršť nových modelů od Škodovky bude pokračovat i v následujících měsících roku 2024. Jednou z nejočekávanějších novinek je nepochybně modernizace populární Octavie, jejíž nejnovější generace debutovala už koncem roku 2019, a přestože vizuálně zatím moc nestáhne, facelift bude lákadlem pro nové zákazníky. Už teď se spekuluje, jak novinka bude vypadat, a my vám přinášíme naší unikátní vizi.

Náš automobilový grafik Honza Lušovský pro vás připravil nové rendery odhalující potenciální design faceliftované čtvrté Octavie. Inspiraci čerpal ze špionážních záznamů zamaskovaných testovacích prototypů a pokusil se je přenést do reálného světa. Naše vylepšená Octavie sice na první pohled vypadá jako aktuální model, ale tajemství faceliftu najdete ve stylingových detailech.

Video se připravuje ...

Během navrhování Superbu se Škodovka viditelně inspirovala úspěšnou Octavií, ale teď se karty zřejmě obrátí. Dokonce i na testovacích prototypech jsou viditelné rysy nového Superbu, a tak Honza Lušovský jeho charakteristické rysy přenesl na Octavii. Nově má přední a zadní nárazník inspirovaný Superbem, nové graficky světlometů (vzadu spojených horizontální linií) a nové logo na víku zavazadlového prostoru.

Nová Škoda Octavia s omlazenou tváří je blíže, než si myslíte. Nejnovější zákulisní informace odhalují, že automobilka svou další novinku představí už v únoru a k prvním zákazníkům by měla dorazit v květnu 2024. Co myslíte, bude vypadat jako naše vize?

Doporučujeme

Lukáš Volšický
Diskuze (22)

Doporučujeme

22. 1. 2024 17:12
Infotainment
A už tomu konečně funguje infotainment a každou kravinu nemusím lovit v pátém podmenu?
4. 1. 2024 23:40
Nová?
To není Fantomas, to je Fandor, Fandor je Fantomas 😁
4. 1. 2024 23:39
Nová?
To není Fantomas, to je Fandor, Fandor je Fantomas 😁
31. 12. 2023 15:49
Jednoduché
Octavia 3 byla nejhezčí a asi i kvalitativně výš než další generace.
Avatar - twistedTSD
20. 12. 2023 12:43
Re: Design současné oktávky...
Přijde ti, že velký kufr je jediný důvod, proč firmy kupují Octavie? Já bych řekl, že důvodem spíš je, že jsou snadno servisovatelné, moc servisu nepotřebují, mají širokou nabídku motorizací, jsou na ně hezké slevy a designem nikoho neurazí.