Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia RS pojede 250 km/h a bude mít omezovač rychlosti

Roman Beránek
Diskuze (227)
Páteční návštěva ředitele Škoda Auto ČR Petra Pečenky v redakci Auto.cz byla příležitostí k získání zatím nikde nezveřejněných informací.

O některé z nich se podělil přímo při on-line rozhovoru se čtenáři Auto.cz. Například o tu, že Superb 4x4 se dočká dlouho postrádané kombinace nejsilnějšího turbodieselu 2,0 TDI/125 kW s převodovkou DSG.

Samozřejmě jsme se vyptávali i na Octavii RS, která bude představena v druhé polovině letošního roku. Nespokojili jsme se s konstatováním, že se bude jednat nejrychlejší model v historii značky Škoda a zeptali jsme se přímo – bude mít omezovač rychlosti na 250 km/h? Lakonická odpověď zněla, že ano.

Další zprávy z úst nejpovolanějšího už ale milovníky adrenalinu asi tolik nepotěší. Pohon 4x4 pro „ereso“ zatím v plánu není, a to ani pro verzi combi, která ho jinak v nabídce bude mít. I když Petr Pečenka jistou naději pro budoucnost ponechává: „Osobně bych si přál, abychom tuto možnost mohli v blízké budoucnosti našim klientům nabídnout,“ svěřil se.

Jisté už naopak je, že Octavia RS III bude nabízena i se vznětovým motorem 2,0 TDI, stejně jako to, že obrázky, které údajně unikly z konfigurátoru Škoda Auto a které měly její podobu vyzradit, nejsou autentické. „Uniklé fotografie nechci komentovat, prozradím jenom, že nešlo o naše oficiální záběry. Jinak osobně si myslím, že se máte skutečně na co těšit,“ uvedl ředitel Škoda Auto ČR věci na pravou míru.

Roman Beránek
Diskuze (227)
Avatar - Invert
30. 6. 2013 18:47
Re: blbost na Ntou
V dnešní době ho turbem nahradíš... Ne zcela, ale aspoň částečně >:D Doba se mění a s tím i lidé.. Pravda, že bych raději atmošku, než turbo, ale když si to srovnáš, zjistíš, že ne všechny výhody patří atmosféře.. :-)
5. 3. 2013 19:04
Re: Omezovač...předokolka?
Láska je láska, srdci nejde poručit, je to již můj třetí Golf V GTI :-) Líbí se mi, jak je obyčejný vzhledem, ale umí překvapit a potrápit auta z jiných kategorií. I bez ohledu na peníze (tedy ve smyslu normální peníze), bych si nevybral. Pokud bych měl trošku míň prázdnou kapsu, šel bych do Nissanu GT-R a ten bych si nechal předělat, dělají relativně rozumné úpravy u Switzer, kolem 850poníků, nebo pak už brutální Alpha 9, nebo 12, kde jsme v hodnotách kolem 1200koní. No a pak bych s tím jezdíl 15km z jedné části Prahy do jiné kvůli práci a večer zpátky, ideálně v zácpě na jižní spojce a parkoval u paneláku :-) Prostě rozumně využit výkon :-))))
18. 2. 2013 16:54
Re: OII
Budto tu ironii nechapete,nebo jste vazne jina :-)
18. 2. 2013 16:51
Re: blbost na Ntou
Jen nam povez proc se tak uzasny vuz neprodava?Ze by byli vsichni tak hloupi?To se mi vazne nezda.
Asi jsi za reklamu toho nakladaku na kolech placena ;-)
18. 2. 2013 16:45
Re: Omezovač...předokolka?
Budto to delate schvalne,nebo jste vazne jina >:D