Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová továrna Audi vyroste v Mexiku

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Automobilka Audi si pro vznik nové továrny vybrala podle všech předpokladů Mexiko. Čtyři kruhy tak doplní mateřský Volkswagen.

Zatímco pro VW je Mexiko už skoro šest desítek let takřka domovskou zemí, závod Audi zde až dosud chyběl. Co se týče zemí Střední a Jižní Ameriky, vyrábějí se automobily této značky jen v Brazílii. Nová mexická továrna vyroste v San José Chiapa, kde se bude rodit příští generace středního SUV Q5. Město se nachází ve státě Puebla ve střední části země.

Místo bylo vybráno kvůli napojení na infrastrukturu, logistiku a díky dostatku kvalifikovaných pracovníků, alespoň to tvrdí v Ingolstadtu. Je pravdou, že v okolí se nachází několik univerzit, takže o budoucí mladou krev nemusí mít nouzi. Ne, v tuto chvíli zdaleka nejde o dělníky, ti se zaškolí velmi rychle. Do továrny Volkswagenu přímo v Pueble je to navíc zhruba 60 km, což je minimální vzdálenost. Hlavním důvodem ovšem byla blízkost Spojených států amerických, všeobecné nízké náklady na produkci i mzdy a hlavně, dohody o volném obchodu právě s USA.

Stavba komplexu začne v létě 2013 a první vůz by měl vyjet z bran na začátku roku 2016. Maximální kapacita závodu bude čítat 150 tisíc aut ročně. Rupert Stadler, současný šéf Audi, řekl: „Vznik továrny je důležitý nejen pro americké trhy, ale i pro globální růst.“ Produkce z ní ovšem poputuje hlavně na tento kontinent včetně jeho severní části.

Audi ovšem není samo: Nissan a Infiniti uvažují o stavbě továrny v Mexiku

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - 3_diamanty
6. 9. 2012 21:02
Re: Mexiko je v Blave na Mlynoch
mexiko mame na slovensku aj na vychode: [odkaz]
:yes: