Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi A3 jako sedan. Tenhle kousek ale u nás nekoupíte

David Bureš
Diskuze (5)

Audi A3 čtvrté generace zatím debutovalo ve formě pětidveřového hatchbacku. Jeho nabídka karosářských variant se ale bude postupně rozšiřovat.

Audi letos čeká klíčová mezigenerační změna. Na trh totiž přijde nová generace kompaktní A3, jednoho z nejprodávanějších modelů značky. Zatím debutovala ve formě pětidveřového hatchbacku, za dveřmi jsou ale i další karosářské varianty. Mezi ně bude opět patřit i sedan, který už byl v jedné z továren Audi zachycen prakticky bez maskování.

Díky tomu víme, že se můžeme opět těšit na sedan klasických tříprostorových tvarů. Tohle je zkrátka klasika, žádné čtyřdveřové kupé. Audi totiž nemá potřebu úspěšné ingredience měnit, zvlášť když chystá novou karosářskou variantu A3 v podobě pětidveřového liftbacku. Roli sportovně laděného vozu s dvěma páry dveří bude hrát právě nově chystaná verze, zatím označovaná A3 Sportback, která bude konkurovat vozům typu BMW 2 Gran Coupé a Mercedes-Benz CLA.

Zároveň však musíme zdůraznit, že v této podobě z přiložených fotografií se Audi A3 sedan (v produktových materiálech nazývané A3 Limuzína) na evropské trhy nepodívá. Zákulisní fotografie totiž ukazují model Audi A3 L pro čínský trh, který se oproti sedanu pro Evropu odliší prodlouženou karoserií s delším rozvorem pro zajištění většího vnitřního prostoru. Rozdílem budou především delší zadní dveře.

Techniku sedanu pak již naznačil odhalený hatchback. Základem se stane inovovaná modulární platforma MQB, která je lehčí než ta stávající, navíc umožňuje rozšířit nabídku různě elektrifikovaných variant.

Audi A3 čtvrté generace ve formě hatchbacku mělo na evropské trhy dorazit v průběhu května, aktuální pandemie koronaviru, která si vynutila zastavení evropských továren a zavření prodejců, však příchod na trh s nejvyšší pravděpodobností odsune. Vedle sedanu a zmíněného liftbacku má nová A3 dorazit také ve zvýšené variantě „A3 Allroad“, jakožto alternativa k typickým SUV. Naopak třídveřový hatchback se už nástupce kvůli nízkým prodejům nedočká, stejně tak bez náhrady skončí A3 Cabrio.

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

4. 4. 2020 08:51
Re: Zakrsle poloopice
Vzhledem k tomu, jako celosvětovou hrůzu má teď Čína na svědomí, bych pro taková vyjádření nyní měl pochopení... ;-\
3. 4. 2020 19:35
Re: Zakrsle poloopice
Neviem ako v ČR,ale na Sk je to trestný čin hanobenia rasy, národa a presvečenia .
3. 4. 2020 13:43
Re: Zakrsle poloopice
Někdy je hranice mezi humorem a trapností dost tenká. Hádej jak si dopadl? ;-)
Avatar - Jenik3
3. 4. 2020 13:40
kvalita ACZ
Redaktori ACZ se konecne naucili psat clanky s kvalitnim obsahem a vytribenou formou. Havlicek-Borovsky a F.Peroutka je proti tomu nic.
Jen si ten kvalitni obsah u nas nekoupite.