Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW X1 poodhalilo siluetu, premiéra nebude daleko

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Francouzské dealerství značky BMW zveřejnilo tajemnou siluetu a pozvalo veřejnost na předpremiéru, která by se měla uskutečnit již dnes večer.

Francouzské dealerství značky BMW z města Cholet se na sociálních sítích pochlubilo snímkem siluety a světelného podpisu očekávané nové generace kompaktního crossoveru BMW X1, kterou doplnil velice zajímavý komentář. Francouzské dealerství totiž pozvalo veřejnost na premiéru nového modelu.

Není to sice poprvé, co vidíme ukázku BMW X1 (ačkoliv v minulosti šlo o čistě elektrickou verzi iX1), dosud jsme však netušili, kdy má proběhnout premiéra nového vozu. V události francouzského dealerství, na kterou upozornili kolegové z Motor1, se však uvádí následující:

Jsme rádi, že vás můžeme pozvat k objevování nového BMW X1 exkluzivně během jeho výjimečné předpremiéry v našem dealerství BMW Charrier v Cholet v pondělí 2. května od 17:00. Využijte šance a buďte první ve Francii, kdo ho objeví!“

Podle pozvánky by se tedy mělo jednat o předpremiéru, současně se však nabízí také možnost, že půjde pouze o zveřejnění nových zajímavých materiálů k novému modelu. Odpověď se v každém případě dozvíme již dnes večer.

K samotnému BMW X1 pak můžeme dodat, že podle dosud známých špionážních fotografií nabídne ostřeji řezané rysy, větší masku chladiče s tradičními ledvinkami a moderněji pojaté přední i zadní světa. Kabina by pak měla nabídnout podobné uspořádání palubní desky, jaké již známe od BMW 2 Active Tourer.

Pod kapotou nového BMW X1 by měly být k dispozici čistě spalovací motory, plug-in hybrid a počítá se také s příchodem čistě elektrické verze BMW iX1. Ta by podle dosud známých informací měla nabídnout uspořádání jak s jedním, tak dvojicí elektromotorů.

Vrcholnou motorizací by se pak mělo stát BMW X1 M35i, které od modelů M135i a M235i přebere 2,0litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 225 kW s nejvyšším točivým momentem 332 Nm. Vrcholnou motorizaci by pak opět měly prozrazovat čtyři koncovky výfukového systému.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - xxc
2. 5. 2022 16:10
musim bmw pochvalit,
minule som prestavoval cas, uz som myslel, ze to v nastaveniach nenajdem a opytam sa na fore, ale nakoniec som to nasiel v nastaveni idrive :-) Ale co ma dostalo, zoslabla baterka v kluciku a auto ponuklo hned riesenie spolu s navodom, pomocou ktoreho som vedel hned na prvy krat za par sekund otvorit klucik (a vymenit baterku, keby som mal novu). Takto to ma vyzerat.
Avatar - Ja Prvni 123
2. 5. 2022 14:44
To vypadá na revoluci...
Třeba větší display?