Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové De Tomaso Pantera na prvním videu

David Bureš
Diskuze (4)

Nástupce legendární Pantery má být odhalen ještě letos.

Nedávno vzkříšené De Tomaso v březnu oznámilo, že chystá nástupce legendární Pantery. Zakamuflovaný sporťák byl nyní zachycen při výjezdu z továrny značky De Tomaso ve městě Grugliasco nedaleko Turína.

Přestože je automobil zakryt černým maskováním, jsou lehce patrné jeho agresivní křivky s mohutnými bočními otvory, které jsou umístěny před zadními koly.

Technika moderní Pantery je zatím neznámá, zahraniční servery však spekulují, že sporťák bude poháněn uprostřed uloženým vidlicovým osmiválcem. Protože De Tomaso spolupracuje s Cadillacem, je možné, že Pantera použije 6,2litrovou jednotku o výkonu 405 kW z Cadillacu CTS-V. Stejný, avšak silnější motor pohání také Corvette ZR1.

Tak jako u De Tomaso DeAuville má být základem vozu hliníková platforma Univis, která šasi zpevňuje pomocí čtvercové trubkové konstrukce.

Cena moderní interpretace Pantery se má podle slov Gian Luca Rossignolo, vedoucího obchodu a marketingu, pohybovat pod hranicí 290 tisíc eur. Ročně chce De Tomaso vyrobit asi 8.000 aut.

Sporťák se bude vyrábět po boku luxusního crossoveru DeAuville, který byl prezentován na letošním ženevském autosalonu. Konkurent BMW 5 GT má být poháněn šestiválcem o výkonu 221 kW (300 k), nebo vidlicovým osmiválcem 404 kW (550 k), zřejmě z dílny Cadillacu.

Legendární Panteru vyráběla původní společnost založená Alejandrem de Tomasem dlouhých 24 let (1970-1994). Kupé prošlo několika modernizacemi, z nichž nejvýraznější byla ta poslední z roku 1990 – tato auta bývají také někdy označována Pantera 2. Těžko říct, zda se současné plány podaří naplnit a uskutečnit. Vzpomeňme si třeba na návrat taktéž italské Isotty-Fraschini z roku 1996.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - euro89
6. 5. 2011 23:09
Paráda
Mě se líbí i nový DeAuville, ale tohle je opravdu pecka :yes: Silueta mi připomíná Noble M600, což ale určitě neni na škodu, protože M600 je pro mě jeden z nejhezčích supersportů ;-) Už teď se těšim na březen 2012 a další Ženevu a doufám, že už tam bude sériovka. :-)
6. 5. 2011 17:32
řev
To je řev, to jsou křivky! na to se těším
Avatar - beibej
6. 5. 2011 16:44
tak to má bejt
Tak to vypadá moc pěkně, po tom hnusným suv jsem se o tuhle značku už bál. Ale teď :yes:
Avatar - Barrichello
6. 5. 2011 10:08
To vypadá dobře
a navíc jestli to bude mít motor od GM, tak to bude špica :yes: