Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Colt se představí 8. června, už známe i nabídku motorů

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Zákazníci se již od podzimního zahájení prodejů mohou těšit na tři motorizace, včetně hybridu.

Po loňské premiéře nové generace modelu Mitsubishi ASX, který byl letos uveden na trhy, připravuje značka Mitsubishi další velký návrat. Po několikaleté pauze se totiž na evropské trhy vrací model Colt, jehož nová generace se představí 8. června a zamíří do (v Evropě) populárního B segmentu, tedy segmentu malých vozů.

Stejně jako ASX, také nový Colt je postaven na moderní platformě CMF-B z dílny aliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Jak už přitom nejspíš všichni tuší, opět půjde o přeznačkovaný model značky Renault – v tomto případě Clio páté generace. Oproti ASX by si však designéři měli dát víc záležet.

Video se připravuje ...

Sázka na Renault Clio je přitom naprosto pochopitelná a vlastně i rozumná. Podobně jako Captur, který se stal základem pro nové ASX, také Clio patří mezi nejschopnější vozy ve svém segmentu. Pod označením Mitsubishi Colt pak zřejmě nabídne jen nepatrně odlišný design, technicky by se však mělo jednat o totožné vozy.

To ostatně prozrazuje i již odhalená nabídka pohonných jednotek, kdy zákazníci budou mít od uvedení na trh během podzimu 2023 na výběr ze tří pohonných jednotek. Základem nabídky bude litrový benzínový tříválec 1,0 MPI o výkonu 49 kW, kombinovaný s pětistupňovým manuálem.

Nad ním bude přeplňovaný benzínový tříválec 1,0 MPI-T o výkonu 67 kW, kombinovaný s šestistupňovou manuální převodovkou. Vrchol nabídky bude tvořit full-hybridní motorizace 1,6 Hybrid (HEV), kombinující 1,6litrový benzínový čtyřválec se dvěma elektromotory, 1,2kWh baterií a vícerežimovou převodovkou. Zákazníci se přitom mohou těšit na kombinovaný výkon až 105 kW.

Připomeňme, že označení Colt se v nabídce značky Mitsubishi objevilo poprvé již v šedesátých letech. Většinou ho nesly menší městské modely, včetně kei cars, během let se však dostalo dokonce i na malé dodávky. Během let 1978 až 2002 se jednalo o exportní označení pro model Mirage, od roku 2002 se pak jednalo o zcela samostatný model.

Video se připravuje ...

V Evropě je Colt jedním z vůbec nejznámějších modelů značky, což ostatně potvrzuje i skutečnost, že prodeje poslední generace překonaly mezi lety 2004 až 2014 milník 400.000 kusů. Novinka, jejíž výroba bude probíhat v turecké továrně Renault Bursa, tak bude mít rozhodně na co navázat.

Nový Colt bude po novém Mitsubishi ASX druhým zcela novým modelem, který bude letos uveden na trh, a produktová ofenzíva bude pokračovat příští rok s příchodem nového Outlanderu PHEV,“ řekl Frank Krol, prezident a Colt Mitsubishi Motors Europe, „Jsem potěšen, že mohu přivést Mitsubishi Motors zpět do hlavního evropského segmentu B a nabídnout našim zákazníkům vysoce konkurenceschopný nový model hodný jména Colt“.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - lamal
6. 4. 2023 10:21
Re: Skoda chybajuceho 1,33 t stvorvalca od clia
Aj inym by sa to zišlo
Avatar - lamal
6. 4. 2023 08:11
Starý
Starý bol sice ciastocny Smart, tam aspon zbrúsetý diamant vyvinul nieco podstatne - Mivec 1.3 zooom zooooom :D
5. 4. 2023 19:43
Re: Další zcela zbytečný klon.
Taky bych řekl. Vůbec nevím, proč bych si měl jít k Mitsubishi pro převlečené Clio nebo Captur…
Avatar - WinDiesel
5. 4. 2023 15:53
Re: Správně by ovšem mělo být napsáno...
Evropa i Mitsu, oboje.
Avatar - WinDiesel
5. 4. 2023 15:52
Re: Skoda chybajuceho 1,33 t stvorvalca od clia
jak málo ti stačí ke štěstí ... :-[] :-[] :-[]