Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi Outlander driftuje před premiérou. Odhalí se už příští měsíc

David Bureš
Diskuze (68)

Mitsubishi Outlander se již brzy konečně dočká nové generace. Převezme styl dva roky starého konceptu Engelberg Tourer.

Mitsubishi Outlander patří mezi automobily, které na začátku tisíciletí rozvíjely segment středně velkých SUV. Dnes je ale doba jinde a spíše než terénní vlastnosti Outlander propaguje svůj plug-in hybridní pohon, když ještě nedávno navzdory svému pokročilému věku patřil mezi nejžádanější hybridy do zásuvky v Evropě. Teď už ale čas dnešní třetí generace po devíti letech končí a za dveřmi je konečně nástupce. A ten chce ukázat, že na staré triky nezapomněl.

Automobilka už na jeho příchod začíná lákat, když se ve zveřejněné upoutávce svým způsobem vrací ke kořenům. Ve videu odhalujícím zákulisí vývoje totiž ukazuje, jak drsně se s prototypy nového Outlanderu během testování zacházelo. Zamaskované SUV tak vidíme v terénu, kde se nebojí překonávat bahnité úseky, vyjíždět prudká stoupání nebo jezdit smykem. Jak osvěžující připomínka devadesátkových Mitsubishi! Ostatně sama automobilka hovoří o inspiraci charakterem legendárního Pajera.

Video se připravuje ...

Mitsubishi zároveň ve videu odhalilo, kdy se nový Outlander představí. Více se máme dozvědět 16. února 2021, tedy už za tři týdny.

Už z videa je však patrné, na co se můžeme těšit. Pod vrstvou kamufláže se rýsuje výrazně tvarovaná příď, takzvaný dynamický štít s nápadným chromováním a nízkými světlomety, což potvrzuje i dříve zveřejněný snímek auta ve tmě. Nový Outlander se tudíž bude velmi podobat konceptu Engelberg Tourer z roku 2019, o němž už se ostatně dlouho mluví, že je předobrazem právě nové generace Outlanderu. Půjde přitom o prvního zástupce nového designérského stylu, který později převezmou i další modely značky.

Co se pak týče techniky pod kapotou, bude Outlander navržen podle aktuálních trendů. Plug-in hybridní verze se v případě stávající generace ukázala populární volbou, a tak nástupce bude propagovat hlavně takové ústrojí. Konkrétně bude převzato stávající řešení s 2,4litrovým čtyřválcem a dvěma elektromotory.

Na vybraných trzích nicméně bude k dispozici také konvenční benzinový atmosférický čtyřválec o objemu 2,5 litru, který patrně bude sdílený s Nissanem Rogue (u nás známý jako X-Trail). Mluví se totiž o tom, že v rámci alianční spolupráce bude využita technika právě od Nissanu.

Nová generace Mitsubishi Outlander se podle zákulisních zpráv jako první začne prodávat v Severní Americe. Zda dorazí i do Evropy, není stále jasné, výrobce totiž v rámci snižování nákladů ukončil vývoj novinek pro evropské trhy, což se týká také Outlanderu. Není však vyloučeno to, že zde bude do budoucna přece jen nabídnut aspoň plug-in hybrid, podobně jako je tomu u modernizovaného Mitsubishi Eclipse Cross.

David Bureš
Diskuze (68)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
27. 1. 2021 10:04
Re: Re: Pecka
Hej a v tých autách s HU značkami jazdia väčšinou Slováci čo pokupili domy v pohraničí. 🙂
27. 1. 2021 07:43
Asijský unisex pokolikáté?
Tak tu máme další variaci na téma Santa Fé. Hmyzí xicht s kly ve tvaru zadnice, samozřejmě ve chromu. Nevím co k tomu dodat, tahle směs boulí a přímek mě nechává zcela klidným. Upřímně ani SF nevídám nyní tolik, co kdysi.
26. 1. 2021 22:51
Re: Dle těch obrázků..
Jak jsi přišel na to, že know-how Tipa je na úrovni Thalie? :-[] :-[] :-[] Pokud ses chtěl ztrapnit, tak tě můžu uklidnit, povedlo se ti to dokonale! :-[]
P.S. Zkus porovnat ceníky modernizovaného Tipa a nového Golfa. Něco ti předem prozradím - v těch cenách je stále propastný rozdíl, takže jen trapně kecáš kraviny. :-)
26. 1. 2021 22:33
Re: Pecka
Ony už majú...
Avatar - Blue Sun
26. 1. 2021 22:27
Re: Design hruza
Ne, pravěk už nikoho nezajímá. Stejně si nic nekoupíš, jen hledáš výmluvy, proč to nejde.