Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky u Octavie a Superbu: 1.6 TDI pro Scout a kamera s ostřikovačem

Jan Mička
Diskuze (41)
Uvedené novinky by vozy měly dostat v rámci obměny pro modelový rok 2017. Pokud se předpoklad naplní, dostanou se k zákazníkům na přelomu května a června.

Výrobci a importéři své modely rádi modernizují i nad rámec pravidelných faceliftů. Tu přibude v průběhu roku další barva karoserie, tady zase akční výbava či nový design kol, přičemž podobné akce registrujeme v podstatě napříč celým trhem s osobními a lehkými užitkovými vozidly. Pravidelným „doplňovačem“ je mladoboleslavská značka Škoda, která podle našich zdrojů v rámci novinek pro modelový rok 2017 doplní výbavy Octavie a Superbu. O co konkrétně jde?

Podle informací uvedených v diskusním fóru českého Octavia Clubu to u mladoboleslavského bestselleru spíše vypadá na lehký "předfacelift". Nabíhat by totiž měl agregát 1.0 TSI/85 kW s manuální šestistupňovou i dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou, verze G-Tec dostane DSG (o této novince jsme psali už v lednu), a Scout bude nově možné pořídit také s motorem 1.6 TDI. Zdroj bohužel nepíše, zda bude malý turbodiesel nabízený pouze s pohonem všech kol, nebo po vzoru Leonu Xperience také jako předokolka.

Konečně se dočkají také zájemci o adaptivní podvozek. Octavia by jej od výbavy Ambition měla nabízet k agregátům o výkonu 110 kW a vyšším (1.4 TSI, 1.8 TSI a 2.0 TDI), co ale zatím nezaznělo, že vyjma verzí Scout, Greenline a vozů s paketem pro špatné cesty, který je v současnosti dostupný pro všechny výbavy za 5.500 Kč. O phone boxu s bezdrátovým dobíjením se již v minulosti psalo (podle fóra pro Laurin & Klement, RS a Scout), ostřikovač zadní kamery je však mnohem významnější novinkou. Žádný z dosud nabízených modelů Škodovky ji totiž nemá krytou (třeba jako Volkswageny pod zadním logem) a při jízdě v dešti se obrazový výstup velmi rychle zhorší. Nebude to ale jenom tak – kdo chce liftback s ostřikovačem, dostane rovnou také zadní stěrač (aktuálně za příplatek 2.700 Kč).

Poslední významnější novinka Octavie se týká verzí RS a Scout. Ty by totiž měly ve standardu dostat navigaci Amundsen s 6,5palcovým dotykovým displejem, za kterou se u nás v současnosti připlácí 13.000 Kč, případně 26.500 Kč v rámci balíčku Traveller Assist Basic. Informace je ale třeba brát s rezervou - zástupci automobilky je oficiálně nepotvrdili.

Octavie bylo dost, přejdeme k Superbu. Podle německého komunitního webu skodacommunity.de by měl v rámci změn pro modelový rok 2017 dostat například samonivelační zadní tlumiče (vyrovnávají pokles zádi při zatížení) a zadní kameru s ostřikovačem. Narůst by měly obrazovky infotainmentů Bolero (pro Style) a Amundsen (pro Laurin & Klement) z 6,5 na osm palců a Laurin & Klement zřejmě dostane nová devatenáctipalcová kola.

Zdroje: skodacommunity.de, forum.octaviaclub.cz

Jan Mička
Diskuze (41)
Avatar - Emel
11. 4. 2016 08:45
Re: 1,6 TDI pre SCOUT
A co jsou to běžné motory? Scout nemá nic, co bys nekoupil do běžné Octavie...
10. 4. 2016 13:04
Re: 1,6 TDI pre SCOUT
Práve preto. Malo to byť nejako odlíšené. SCOUT a RS u Octávie vnímam ako to najlepšie čo Škodovka u Octávie ponúka a tak to malo aj zostať. Napr. nie bežné motory...
10. 4. 2016 13:02
Re: 1,6 TDI pre SCOUT
Práve preto. Malo to byť nejako odlíšené. SCOUT a RS u Octávie vnímam ako to najlepšie čo Škodovka u Octávie ponúka a tak to malo aj zostať. Napr. nie bežné motory, ako sa ponúkajú u bežných Octávii.
10. 4. 2016 09:12
Re: 1,6 TDI pre SCOUT
Nebude to dvojkolka, pouze 4x4. A další věc je, že např. na českém trhu není k dispozici 1.4TSI/92kW v Superbu, zatímco na Slovensku ano. To jen tak pro ilustraci, že nelze zcela vycházet z informací pro SK trh.
9. 4. 2016 21:13
Re: 1,6 TDI pre SCOUT
Proč? Bude to takový "levný" scoutline. Pro ty co by chtěli scouta a nemají na plnotučný kus.