Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Defender přijíždí v edici Trophy, odkazuje na slavnou Camel Trophy

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Limitovaná edice 220 defíků dostala charakteristické barvy a řadu terénních doplňků.

Severoamerické zastoupení automobilky Land Rover představilo novou limitovanou edici Defender Trophy Edition, která dostala unikátní barevný polep a řadu terénních doplňků. Majitelé unikátního vozu navíc získají možnost přihlásit se do speciální offroadové soutěže, která se bude konat v Severní Karolíně.

Jak už je vám tedy nejspíš jasné, jde o limitku určenou pouze pro severoamerický trh. Automobilka přitom slibuje pouze 220 kusů modelu Land Rover Defender Trophy Edition, které snadno identifikujete především díky specifické barevné kombinaci.

Přední nárazník, kapota a střecha jsou sice lakovány černou barvou, zbytek karoserie ovšem překrývá fólie ve specifické okrové barvě s výraznými logy Land Rover Trophy, která jasně odkazuje na slavné závody Camel Trophy pořádané automobilkou mezi lety 1980 až 2000. Sluší se navíc připomenout, že v roce 1995 ovládli závod Češi.

Vraťme se ale k nové limitované edici, jejímž základem se stal čtyřdveřový Defender 110 P400 X-Dynamic S. Vůz je tedy osazen 3,0řadovým šestiválcem o výkonu 295 kW (400 k) s nejvyšším točivým momentem 550 Nm, v jehož výbavě nechybí vzduchový podvozek, paket do chladného prostředí, 11,4 palcový infotainment, Off-road Pack nebo Advanced Off-road capability Pack.

Automobilka pak speciální edici vybavila ještě expedičním střešním nosičem, zdůrazněným rámem s ochranou podvozku, výklopným žebříkem, zástěrkami, integrovaným vzduchovým kompresorem nebo přípravou na instalaci navijáku. V interiéru jsou pak speciální gumové koberečky.

Video se připravuje ...

Defender Trophy Edition tedy vypadá skvěle a nabízí zajímavou výbavu, prvních 90 majitelů si ho ale bude moci vyzkoušet i v náročném závodu pořádaném samotnou automobilkou. Ten se bude konat v Biltmore Estate, tedy v americkém státě Severní Karolína, a na účastníky čeká řada výzev.

Závod totiž nebude jen o jízdě v terénu, ale také o fyzicky náročných výzvách a team-buildingu. Ještě před zahájením závodu ale každý účastník dostane individuální koučování jízdy v náročném terénu, které se bude před závodem určitě hodit. Vítězný tým pak bude pozván na závod Land Rover Trophy Competition, který se bude konat začátkem příštího roku ve Velké Británii.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme