Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koukáme na nový Ford Mondeo? Uniklé fotky ukazují styl crossoveru i velkou obrazovku

Stanislav Kolman
Diskuze (31)

Sociálními sítěmi koluje hrstka uniklých fotografií, na kterých je údajně zachycena nová generace Fordu Mondeo pro rok 2021.

Již nějaký čas není tajemstvím, že Ford Mondeo – populární zástupce střední třídy – naskočí na módní vlnu a s příjezdem nové generace v roce 2021 se stane crossoverem. O připravovaném nástupci víme zatím jen minimum informací, instagramový účet @cochespias však nyní publikoval fotografie, které podle autorů zachycují právě nové Mondeo.

„Jde o vůbec první fotografie nastupujícího Fordu Mondeo, který již nebude tradičním sedanem a kombíkem, ale stane se z něj zástupce stále populárnějších crossoverů,“ píší tvůrci profilu, na kterých se snímky objevily.

Pokud jde opravdu o chystané Mondeo, pak co do tvarů projde skutečnou revolucí. Karoserie je zvýšená, mohutnější a zadní partie se nepatrně svažují ve stylu kupé. Všímáme si rovněž zapuštěných klik dveří. A obrovskou obměnou projde rovněž interiér. Přepracovaná je středová konzola, hlavní pozornost ale poutá zbrusu nový multimediální systém s obrovskou obrazovkou přes celou přístrojovou desku. Je to vlastně něco mezi Mercedesem a Hondou e.

Jeden z komentujících uživatelů má k maskované novince ještě divočejší teorii. Podle něj jde o zbrusu nový Ford Evos, jenž se stane náhradou za Mondeo, které zcela zanikne. Modrý ovál představil Evos roku 2011 (viz fotogalerie) coby koncept stylového plug-in hybridního čtyřdveřového kupé. Stát se může cokoliv, ale přijde nám nepravděpodobné, že by Ford „zazdil“ jedno ze svých slavných jmen. Vždyť jde o automobilku, která „parazituje“ na jménech jako Puma či Mustang Mach-E, byť jde ve finále o úplně jiné auto než byli jejich slavnější jmenovci. Na finální rozluštění si ale budeme muset počkat do příštího roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (31)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
26. 12. 2020 10:08
Re: No čo ja viem...
Srovnávat střední třídu s nižší střední je fakt úlet, to dovedete vymyslet jen na Slovensku.
Avatar - Blue Sun
26. 12. 2020 10:07
Re: No čo ja viem...
Hodně nafouklá 208... Ve skutečnosti má blíž k větším autům, než k tomu prckovi.
Avatar - Blue Sun
26. 12. 2020 10:05
Re: Průšvih střední třídy
Co je složitého na homologaci auta s různými prvky? Pokud je homologováno maximum, pak cokoli mezi základem a maximem je bez problémů.
26. 12. 2020 08:22
Re: No čo ja viem...
No nie neponúkne, keď chceš priestorovo nahradiť kombi nižšej strednej triedy (napr. i30) tak Tucson ma menší kufor a je drahší, a preto môžeš rozmýšľať jedine o Santa Fe...
takéto paralely sú hádam u každej značky

A podobné je to pri strednej triede, proste je cenovo totálne ustrelená, priplácaš aj +50% oproti nižšej strednej triede aby si získal +30 CM dĺžky (z toho je polovica v motore, 5cm vzadu a 10 v kufri, ktorý ale väčší do objemu nie je) a pár centimetrov do šírky, ktoré vlastne nepotrebuješ (pre piatich to aj tak nie je a keď vozíš štyroch tak ti je to jedno)... jediný rozdiel je v možnosti mať lepšiu výbavu (väčšinou silnejší motor, 4x4 alebo lepšie sedačky) ale to už si cenovkou niekde na +100% oproti nižšej strednej triede a rovno môžeš zobrať nejaké SUV, ktoré má tiež taký nejaký minimálne 550l kufor a podobný priestor vo vnútri

Teraz sa to dá krásne porovnať napríklad na špeciálnej edícii škoda joy, pozri si superb a niečo z nižšej strednej triedy, +50% cena a jediné veci extra sú tam priestor (ktorý nepotrebuješ ak nie si extra obézny s celou rodinou) a možno vyhrievané sedadlá vzadu
26. 12. 2020 07:55
Re: Průšvih střední třídy
Skôr preto že stojí 50 tisíc eur a nemá ani štvorkolku v takejto paľbe? Žeby?