Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai ix20? Takto mohl vypadat, kdyby zůstal malým MPV

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Model ix20 se u tuzemských zákazníků těšil pro svůj poměr cena/výkon mimořádné oblibě. Jeho nepřímým nástupcem se stal městský crossover Bayon. Jak by ale ix20 vypadala, kdyby zůstala malým empévéčkem?

Vozy kategorie MPV to v posledních letech nemají vůbec jednoduché. A nemyslíme teď jen ty plnotučné, které postupně nahrazují SUV, případně zosobněné dodávky. Stále menší je na trhu i počet malých empévéček, namísto kterých automobilky představují všemožné crossovery a další křížence.

Taková MPV přitom dávají ohromný smysl. Na malém půdorysu totiž vysoká kabina často dokázala nabídnout prostornost o třídu většího vozu. Tedy něco, co mohou dnes tolik populární SUV jen tiše závidět. A tak jsme se společně s kolegou a grafikem Honzou Lušovským trochu zasnili a představili si, jak by Hyundai ix20 vypadal dnes, kdyby značka namísto něj nepředstavila městský crossover Bayon.

Tvůrce přiznává, že při tvorbě novinky se nechal inspirovat aktuálním Tucsonem, byť příď virtuální ix20 je podstatně decentnější. Zadní světelnou techniku si auto s drobnými úpravami propůjčuje od menšího sourozence i20 a nechybí ani stylové oplastování, které by si mohlo podat ruku s novou Toyotou Aygo X. Jak by se vám takové zpestření na českých cestách líbilo? Dejte nám vědět dole v diskuzi.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

25. 2. 2022 07:31
Nooo
Len som cakal ze to neodprezentuju ako mozneho nastupcu ale max ako facelift :)
25. 2. 2022 07:26
Re: Hm..
A čo si čakal? Tunajší grafik je svojou neschopnosťou a detinskými predstavami známy.
25. 2. 2022 06:38
Hm..
Ziadna extra prerabka...grafik sa nevyhral...stale je tam to povodne ix20...pridal par tahov a hru farieb...slabota...podla na by tak vobec nevyzeral...hyundai ma uz upne ine dizajnove prvky. A ten interier absolutne stare foto...