Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Kona N poodhaluje techniku i zvuk

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Ostré SUV dostane 2,0litrový přeplňovaný motor, dvouspojkový automat a evidentně nabídne i zajímavý zvuk.

Automobilka Hyundai pokračuje ve svých přípravách na představení třetího ostrého modelu divize N, kterým bude tentokrát SUV s označením Kona N. Pro automobilku půjde o vůbec první ostré SUV, při jeho vývoji však mohla těžit ze zkušeností při vývoji sportovně laděných modelů i30 N a i20 N.

Jsme nadšení, že můžeme rozšířit recept na úspěch, který jsme vyvinuli u modelu i30 N a nedávno také i20 N, na jedno z našich nejoblíbenějších SUV na trhu, model Kona. Přidáním Kony do rodiny N se naše výkonná značka posune na další úroveň,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident Marketing & Product v Hyundai Motor Europe.

Konkrétní parametry nového SUV zatím Hyundai drží pod pokličkou, přesto už víme, že se pod kapotou zabydlí 2,0litrový přeplňovaný motor spojený s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DCT. Automobilka navíc slibuje řadu funkcí podtrhujících zážitek ze sportovní jízdy, včetně funkce Launch Control a "emocionálního zvuku", který si můžeme poslechnout na novém videu.

Video se připravuje ...

Zcela nová Kona N je prvním ‚hot SUV‘ divize N. A jako ‚hot SUV‘ nabídne spoustu univerzálnosti i radost z jízdy, stejně jako jiné N modely. N-tuziasté si budou užívat toto auta kdekoliv - od silnice až po závodní dráhu,“ uvedl Till Wartenberg, viceprezident a šéf N Brand Managementu a Motorsport Sub-divize v Hyundai Motor Company.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

13. 1. 2021 08:59
Re: v clanku
Mne sa to tie RS / N modely nezdajú nejako nadupané. To som nemal pocit ani pri aute čo mi zrýchľovalo na 100 km/h za 4,8s.

Proste existuje časť ľudí čo chcú auto, ktoré zrýchli na 100 km/h pod 7s, s čím môžu bezpečne predbiehať, mať trocha radosti.
Avatar - SKAY
12. 1. 2021 16:28
Tak N jsou
Povedené deriváty dle názoru odborníku tak proč nemít u celenou řadu N modelu. A SUV valcuje ostatni typy kastlí.,.Každy si vybere co chce a naco má.
Avatar - pradeda777
12. 1. 2021 13:08
Re: v clanku
Trh si je určitě žádá.....už je jich na trhu pěkná řádka.... :-!
12. 1. 2021 11:53
Re: v clanku
Hlubší smysl nehledej, lidi to prostě kupují a víc to vydělá. To stačí....
Avatar - 3_diamanty
12. 1. 2021 11:01
v clanku
som nenasiel ci bude Kona N ako 4kolka ... inak preplnany dvojliter s automatom a v 4kolke ponuka T-Roc R ... a ak cieli na neho ako hlavneho konkurenta tak predpokladam ze teda potom 4kolka v Kone N bude ... uvidime

nejako mi unika hlbsi zmysel takychto nadupanych SUV/crossoverovych kuskov ale ak si ich trh ziada
viac ako nejake sportove kupatka tak s tym asi nic nenarobime... :-| ... rozhodne ale univerzalnost pri pouzivani im upriet nejde vykon/nevykon... v tomto samozrejme je nadalej silna stranka crossov/SUvecok bez ohladu na vsetko ostatne