Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-AMG SL už opravdu za rohem. Představí se příští týden

David Bureš
Diskuze (0)

Vývoj nejnovější generace slavného roadsteru SL má tentokrát na starosti divize AMG. Už dopředu je přitom jasné, že auto čeká rozsáhlá mezigenerační proměna.

Roadster SL je už několik let tradiční součástí nabídky značky Mercedes. Za rohem je tak už sedmá generace tohoto sportovně laděného automobilu, která se oficiálně představí již ve čtvrtek 28. října v 16:00 středoevropského času. Premiéru bude možné sledovat online, prostřednictvím webových stránek výrobce. Už před oficiálním odhalením však toho o novém SL víme již hodně.

Novinka se bude oficiálně jmenovat Mercedes-AMG SL, vůz totiž poprvé v historii vyvíjí divize AMG. Ta přitom přikročila k rozsáhlé mezigenerační proměně, aby podpořila typický sportovní charakter tohoto roadsteru. Zároveň však novinka má být pohodlná při každodenní jízdě.

Základem se tudíž stane zcela nová architektura MSA (Modular Sports Architecture), která kombinuje hliníkovou slitinu s kompozity, stejně jako ocel s hořčíkem, pro zajištění co nejvyšší tuhosti konstrukce a zároveň co nejnižší hmotnosti. Do budoucna ji přitom má použít i nástupce Mercedes-AMG GT.

Nová konstrukce je navíc přizpůsobena použití nejmodernější techniky. To konkrétně znamená, že Mercedes-AMG poprvé v historii SL počítá s nasazením elektrifikovaných motorů. Základem má být mildhybridní šestiválec, vrcholem zřejmě osmiválcový plug-in hybrid. K dispozici pak rovněž bude pohon všech kol.

Oproti předchůdci ale bude odlišná také celková koncepce automobilu. Nové SL využije konfiguraci kabiny 2+2, a to poprvé od roku 1989. Navíc dostane elektricky ovládanou plátěnou střechu, kterou SL využije poprvé od roku 2001 - od té doby měla všechna SL pevnou skládací střechu.

Mercedes nás pak už nechal nahlédnout také do kabiny vozu. Ta využije myšlenek ze třídy S, očekávejme tudíž kombinaci digitálního přístrojového štítu s 12,3" obrazovkou a vertikálně orientovaného, 11" displeje multimediálního systému na středovém panelu.

I přes mnohé změny však jedno zůstává stejné, nový Mercedes-AMG se stejně jako předchůdce bude vyrábět v továrně v Brémách.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme