Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes S téměř bez maskování: Interiér se inspiroval u EQS

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Nová generace vlajkové lodi automobilky Mercedes-Benz se prohání po silnicích již několik měsíců, teprve nyní se ji však podařilo nafotit jen s naprostým minimem maskování. A to jak zvenčí, tak uvnitř.

Instagramový profil CocheSpias, který se specializuje na uniklé a špionážní fotografie nových automobilů, upozornil na sérii snímků nové generace vlajkového Mercedesu třídy S, které byly poprvé publikovány na instagramovém profilu mercamg0.

Na snímcích přitom můžeme vidět exteriér i interiér předprodukčního testovacího prototypu, který byl zbaven naprosté většiny maskovacích prvků. A zatímco exteriér může působit povědomým dojmem, uvnitř nezůstal kámen na kameni.

Začněme ale exteriérem, kterým nová generace W223 následuje trendy současného designového jazyka třícípé hvězdy. Například design zadních světel může vzdáleně připomínat tvary světel u nového CLS, u řady S však víko kufru i blatníky protíná výrazná chromovaná liště, která společně s dvojicí výrazných koncovek podtrhuje prémiovost modelu.

Maska vozu působí oproti současné třídě S ještě výraznějším a masivnějším dojmem, čímž zřejmě Mercedes následuje trendy v segmentu prémiových značek. Novinkou jsou také upravené světlomety, které by měly speciální grafikou jasně oddělit třídu S od nižších modelů. Celkově však příď působí elegantním dojmem a stylově tak navazuje na předchůdce.

Největší změny se ovšem odehrály v interiéru, jehož design evidentně vychází z loňského konceptu Vision EQS. To je snad nejlépe patrné na vertikální dotykové obrazovce infotainment MBUX, která ze středového tunelu zvolna stoupá do palubní desky. Vzhledem k jeho velikosti a absenci jakýchkoliv výraznějších tlačítek se však obáváme, že do něj automobilka ukryla většinu funkcí.

Za volantem můžeme vidět tradiční displej digitálního přístrojového štítu, velkou neznámou je ovšem otvor, který je umístěn za tímto panelem. Podle některých spekulací by se mohlo jednat o budoucí umístění přístrojového štítu u produkčního modelu, další spekulace pak hovoří o průhledovém displeji. Na odpověď si však nejspíš budeme muset počkat až do oficiální premiéry.

Kromě záplavy displejů však stojí za pozornost i vertikálně umístěné výdechy ventilace, což je další stylový odkaz na koncept EQS. Volant použitý u pototypu by pak měl vycházet z nedávno faceliftované třídy E, přičemž nepředpokládáme, že bychom se u produkčního vozu měli dočkat i volantu inspirovaného konceptem EQS.

V zadní části pak můžeme vidět dvojici prémiově čalouněných sedadel, loketní opěrku s ovládáním ventilace, roletek či multimediálního systému, jehož obrazovky jsou umístěny na zadní straně předních sedadel. Zkrátka nic, co by nás u třídy S mělo nějak výjimečně překvapit.

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Doporučujeme

13. 5. 2020 07:10
Přední i zadní...
...část jsou předvídatelné. Úplně mě neoslovuje aktuální ztvárnění plochých zádí modelů MB. Interiér pak absolutně ztratil auru S-Klasse. Ta výjimečnost, když si člověk sedl dovnitř je pryč.
Avatar - del42sa
13. 5. 2020 06:53
Re: To nemůžou myslet vážně,
konečně korejci udávají trend :D :*)
13. 5. 2020 01:59
To nemůžou myslet vážně,
zřejmě jen finální design maskují čumákem hrozné Genesis: https://www.motortrend.com/…-motion-view.jpg

MB byly vždy takové německy elegantní a nadčasově vyvážené, třeba původní CLS má nestárnoucí design, stará S jsou taky stále majestátní. No ale když vidím třeba nového Golfa nebo Caddyho, možná přešly na režim euthanasie i jiné klasické automobilky...
13. 5. 2020 00:09
Co je to za džuznu
za tim displejem? To je hud nebo odpadkovej koš?
12. 5. 2020 22:42
Tak
Tak ja pujdu proti proudu a reknu, ze se mi celkove libi. Ten predek je z takovyho divnyho uhlu, takze je mozny, ze trochu maskuje obrovitost predni masky (coz by z myho pohledu byla trochu vada na krase), ale jinak dobry. A hadam, ze stejne jako soucasne Sko ten design jeste dozraje a bude se mi casem libit vic.
A ten futuristickej interier se mi vylozene libi. Mercedes to postavil na hlavu a uz z nej proste neni znacka pro duchodce. :)