Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz třídy S poprvé bez maskování: Větší maska a více chromu

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Vlajková loď Mercedesu se oficiálně představí závěrem roku, do debutu tedy stále zbývá dostatek času. Přesto si vůz už můžeme prohlédnout.

Nová generace Mercedesu-Benz třídy S se na sociálních sítích neobjevuje poprvé. Internetem koluje několik fotografií a videí vlajkové lodi, vždycky ale šlo o pečlivě maskované exempláře. Až teď se někomu podařilo ulovit „esko“ bez maskování, nejspíše přímo v továrně. A úlovek do světa ochotně vypustil instagramový účet @cochespias.

Auto není vidět úplně v celé své kráse, přesto si určitých vzhledových novinek můžeme všimnout. Kupříkladu maska chladiče je ještě výraznější a o něco více vystupuje z přídě, což bude určitě hlavní poznávací znamení nové třídy S. Nechybí nespočet chromovaných dekorací, které se v posledních měsících stávají nedílnou součástí luxusních automobilů. Nevidíme je jen na masce a spodní části nárazníku, ale i na bočních prazích.

 Všimnout si můžete také vyjíždějících klik, které jsou pro třídu S novinkou. Tajemstvím zatím zůstává záď a kompletně se neukázal ani interiér. Na dřívějších špionážních snímcích jsme ale do kabiny mohli nahlédnout a viděli přepracovanou přístrojovou desku s vertikálně umístěnou obrazovkou multimediálního systému, přes kterou se bude ovládat drtivá většina funkcí.

Na podrobné technické informace a další detaily je zatím brzy. Máme ale aspoň jednu dobrou zprávu. Navzdory původním spekulacím o konci dvanáctiválce Mercedes nakonec potvrdil, že tento ikonický motor pod kapotou luxusní limuzíny zůstane i s příjezdem nové generace. Premiéru máme očekávat ještě letos, první vozy dorazí k zákazníkům v průběhu roku 2021. Komu by snad nové „esko“ přišlo příliš fádní, ten si může počkat na čistě elektrickou variantu EQS, případně ještě luxusnější provedení Maybach.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Londonbridge
29. 1. 2020 19:25
Fotky
Az na tu nepodarenu fotku z lesenia su to fotky zo stareho S ka tak vlastne nemame na co pozrat len akoze usla nej fotka a ostatne sa dolepilo starimy fotkami , uzasne :*)
29. 1. 2020 11:44
přístrojovka
bohužel mi přijde, že ten display přístrojovky nijak elegantně nezapadá do palubovky. U áčka, ale už třeba u GLB je to obdobné, ale u eska?
Avatar - netcar.xx
29. 1. 2020 11:28
Kdyz je v te galerii
i fotka tachometru z BMW, tak by bylo zahodno pridat i snimek trihrnku z Fobie aby si ctenari poradne uvedomili na kterem serveru to jsou.