Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot 408 nafocen na denním světle. Šmrncem rozhodně nešetří

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Po sérii líbivých snímků vzniklých za podpory nejrůznějších grafických programů vidíme fastback Peugeot 408 poprvé za denního světla.

Zcela nový model Peugeot 408 se světu oficiálně představil v červnu letošního roku na prvních fotografiích od samotné automobilky. Tedy fotografiích, jde spíše o nesmírně kvalitní práci profesionálního studia, které nám auto ukazuje pod nejlepšími možnými úhly. Jak ale vypadá zkušenost z reálného světa se můžeme podívat až teď.

Uživatelé na webu Cochespias už totiž francouzskou novinku potkávají na cestách a pochlubili se prvními fotkami mimo ateliér. Zachycen byl kus v šedé a bílé barvě, následně bylo přihozeno ještě několik fotografií červeného exempláře. Nejsou sice valné kvality, přesto se můžeme podívat, jak to čerstvé novince v uličkách měst sluší.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že vůz je posazen na platformě EMP2, která kromě spalovacích motorů „umí“ i plug-in hybridní a čistě elektrický pohon. Auto má délku 4687 mm a rozvor s hodnotou 2787 milimetrů. V hierarchii značky má jít o vrchol segmentu C, tedy auto posazené nad řadou 308. Svažující se střecha vzadu evokuje fastback, zvýšená karoserie zase prvky crossoveru.

Kromě šmrncovního vzhledu lákají Francouzi i na bohatou výbavu. Vpředu vůz může disponovat Matrix LED světlomety, obouvá až dvacetipalcová kola a uvnitř má i-Cockpit se zcela novým digitálním přístrojovým panelem s 10“ obrazovkou. A ano, ve výbavě GT umí i 3D zobrazení. Na trh se novinka dostane počátkem příštího roku, kdy bychom se měli dozvědět i české ceny. Výrobu obstarává á závod ve francouzském Mulhouse.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

4. 8. 2022 18:12
Re: Na hraně
Hlavně za to "nekorektní" závěrečné přirovnání: :yes: :-)
Avatar - del42sa
4. 8. 2022 11:32
Re: Na hraně
souhlas, míně je někdy více a tohoto Peugeotu to platí dvojnásob :*) z některých úhlů je to tak vážně tak ošklivé, jak číňaňka politá kyselinou :D
Avatar - del42sa
4. 8. 2022 11:31
Re: Prapodivný kříženec
nápad to rozhodně není špatný, ale v případě Peugeotu těch křívek a ruzných kudrlinek je až příliš moc a je to za hranou kýče, ale možná se to někomu líbí stejně jako i-Cockpit ;-)
4. 8. 2022 07:31
Re: Urus pre chudobných
Jen tím chci říct (bohužel), že auta H/K jsou dál než ty u Stellantisu a mají zákazníkovi víc co nabídnout :yes:
3. 8. 2022 23:25
Re: Na hraně
Jj, slovo "kýč" takový design přesně vystihuje. Kde jsou jen doby opravdu nadčasové elegantních Peugeotů z pera Pininfariny... :'-(