Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Espace

Michal Fokt
Diskuze (13)
V Ženevě Renault představí vůz Espace Concept. Jde prý zatím pouze o studii, a uznejte sami – zdá se vám snad být tohle auto nepřipraveno k sériové výrobě?

V Ženevě Renault představí vůz Espace Concept. Jde prý zatím pouze o studii, a uznejte sami – zdá se vám snad být tohle auto nepřipraveno k sériové výrobě?

Jistě s námi budete souhlasit, že současný velkoprostorový Espace patří k tomu nejhezčímu, co lze k přemístění rodiny použít. Elegantní karoserie, nezvykle vzdušný interiér s bohatým prosklením a pohodlné pérování dává cestujícím pocit, že sedí v letadle, nikoliv v automobilu. Chystaný nástupce tohoto vozu se na rozdíl od šoků, které Renault přichystal v poslední době modely Laguna, Avantime a Vel Satis, rozhodl jít cestou evoluce, nikoliv revoluce. Příď se až na světlomety prakticky nezměnila, zachována zůstala též konstrukce oken, jiné je pouze zakončení zadního sloupku, přesto má ale novinka více sportovního švihu. Nejvíce se tak odlišuje záď, která dostala zdařilé trojúhelníkové svítilny, tvořící opticky celek s oknem.

V interiéru byl opět použitý osvědčený styling přístrojové desky s údaji zobrazovanými ve štěrbině uprostřed, všechny prvky však mají nyní výrazně kulatější tvary. Zdá se také, alespoň podle první fotografií, že Francouzi konečně zapracovali i na snad největší slabině espasu, a to na sedadlech. Zatímco ta stávající jsou příliš měkká a na dlouhých cestách z nich bolí záda, vzadu jsou navíc ještě úzká. To tuhosti polštářů toho snímek mnoho nepoví, zdá se však, že je velká naděje, že vůz dostane alespoň tak dobrá sedadla, jako má Laguna.

Pod kapotou studie nalezneme přeplňovaný vznětový motor 3.0 dCi, který disponuje výkonem 132 kW a pohání přední kola, která mají stejně jako ta zadní devatenáctipalcové ráfky.

Michal Fokt
Diskuze (13)