Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Golf se představí už zítra

Diskuze (186)
4. září se v německém hlavním městě světu poprvé ukáže sedmá generace Volkswagenu Golf.

Sedmá generace Golfu, nejprodávanějšího auta v Evropě, je doslova na spadnutí. Původně se mělo odhalení uskutečnit až za měsíc na autosalonu v Paříži, nakonec ale Volkswagen ustoupil. Aby klíčová novinka nezapadla mezi ostatní premiéry, uspořádá vlastní akci zítra v Berlíně.

Zatím se daří skutečnou podobu nové generace tajit. Ostatní informace ale automobilka sama postupně uvolňuje na veřejnost. Díky tomu už delší dobu víme, že Golf dostane novou modulární platformu MQB, včetně zcela nových motorů. A od minulého týdne nejsou tajemstvím ani rozměry novinky. Přitom se nový Golf vyrábí už od začátku srpna, aby byla při zahájení prodeje dostatečná zásoba skladových vozů.

Leccos se ví i o cenách. Německý magazín AutoBild přišel s informací, že nový Golf bude navzdory technickému pokroku levnější než předchůdce. Základní provedení by mělo v Německu stát 16.500 euro (410 tisíc korun). Stejná byla i cena při uvedení šestého Golfu, ten ale dnes stojí o 475 euro více.

Úvodní nabídka motorů by ale měla zahrnovat dražší agregáty – 1,4 TSI/103 kW a 1,6 TDI/77 kW. Později přibudou další motory o objemu od 1,2 do 2,0 litru a s výkony od 63 do 140 kW. Nezapomene se ani na pohon všech kol, dvouspojkové převodovky DSG a později se dočkáme i hybridního nebo čistě elektrického provedení.

Diskuze (186)
9. 9. 2012 15:12
Re: Golfik
Už je to tu. Audi nabízí, jak je zvykem, více podvozků. Prozatím všechny A3 mají multilink s jedinou výjimkou, 1.6 TDI 77 kW s podvozkem dynamik - tam dostaneš torzku. Pokud si cca 5500 kč připlatíš za sportovní podvozek, dostaneš multilink. Ostatní verze mají multilink i u dynamik, ale lze z toho odhadnout, že 1,2 TSI budou mít podobnou nabídku. Výbava Ambition má sportovní podvozek v základu, zadarmo si můžeš zvolit dynamik. Jde samozřejmě o německý trh, ale v ČR by to mělo být podobné.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2012 23:43
Re: Už to asi nevydržím
..to bude asi nějaké "malé chudé" KRÁLOVSTVÍčko, že? ;-)
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2012 23:42
Re: Co od něj čekat?
1) se zdá že "definitivně" NEvíte jak to "lépe" popsat? ;-)
2) tak v česku se dálnice kříží JEN přesně KOLMO? No tak občas to bývá i "trochu jinak" :-)
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2012 23:40
Re: Co od něj čekat?
Snad jste (tu "psychidelickou odpověď) tedy pochopil i vy.. tedy "o co MI šlo" :-)
PS: Všiml jste si, že o C5 V6 (skoro) nikdy NE-začínám já? ;-)
PPS: Je fakž že na to pak "reaguji" - to (se) PŘIZNÁVÁM :-)
4. 9. 2012 23:08
Re: Co od něj čekat?
Myslím, že bez ohledu na tuhle psychedelickou odpověď jste asi celkem pochopila, o co mi šlo. Kéž by jen ty oslavné tirády přestaly... Vy jste mi, madam, skoro znechutila značku Citroën, která mi dříve byla opravdu sympatická...