Nový Volkswagen Touran. Dokonalý partner pro každý den.

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Nadčasový design postavený na principech minimalismu: Nový Volkswagen Touran je dynamickým kompaktním MPV s vynikajícími užitnými vlastnostmi.

Stačí jediný pohled a nový Volkswagen Touran Vás skvěle naladí svým příjemným vzhledem, v němž se dokonale zrcadlí jeho živý temperament, technická preciznost i nevšední praktičnost. Dynamický charakter umocňují nové proporce s větší délkou a šířkou v kombinaci s nižší výškou a delším rozvorem. Nadčasový design tak získal nepřehlédnutelně na lehkosti a sportovnosti. Touran zároveň zůstává vizuálně seriózním vozem, který dává jasně najevo, že je praktickým a velmi kvalitním MPV s velkým prostorem pro cestování.

Co prostým okem vidět není, je vytříbená aerodynamičnost Touranu, kterou však oceníte za jízdy díky minimálnímu aerodynamickému hluku i při počítání provozních nákladů díky nižší spotřebě paliva. Hodnota součinitele aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,296 je v kategorii víceúčelových vozů MPV neobvykle nízká.

Nový Volkswagen Touran, jehož vnější délka jen nepatrně překračuje hranici 4,5 metru, se i nadále řadí mezi kompaktní vozy, takže se s ním budete hravě proplétat také hustým městským provozem. Řízení Vám navíc usnadní zvýšená poloha za volantem a skvělý výhled z vozu všemi směry. Díky tomu bude parkování hračkou i ve stísněných prostorách.

Touran si můžete objednat s pěti- nebo sedmimístným interiérem, který se v obou případech může pochlubit všestrannou variabilitou a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě (743 až 1980 litrů u pětimístné verze). Každodenní provoz usnadňuje také až 47 odkládacích míst na nejrůznější drobné předměty.

K všestranné využitelnosti vnitřního prostoru přispívají nově vyvinutá sedadla se snadným ovládáním sklápěcího mechanismu. Stačí jednoduše zatáhnout za poutko a opěradla sedadel ve druhé a třetí řadě se sklopí. V dalším kroku se kompletní sedadla zapustí do podlahy, čímž vznikne rovná ložná plocha. Všechna sedadla tak zůstávají trvale uvnitř vozu, takže odpadají namáhavá manipulace i otázka „kam s nimi“ v případě přepravy velkého nákladu. K druhé řadě sedadel je pohodlný přístup ze strany, zatímco třetí řadu sedadel lze složit a opět rozložit stejně jednoduše ze zavazadlového prostoru.

Tím však variabilita interiéru zdaleka nekončí. V často používané druhé řadě, tvořené trojicí samostatných sedadel, mají cestující k dispozici o 40 mm delší dráhu podélného posouvání. Díky tomu lze podélnou polohu sedadel ve druhé řadě měnit v celkovém rozsahu 200 mm. Maximální pohodlí zaručuje rovněž nastavitelný sklon opěradel, která mohou zaujmout jednu ze tří poloh.

Konstruktérům se navzdory výrazně větším vnějším rozměrům podařilo snížit hmotnost nového Touranu až o 62 kg. Tato skutečnost přispěla společně s již zmíněnou vynikající aerodynamičností a novou generací zážehových a vznětových motorů ke snížení spotřeby paliva až o 19 procent. Všechny verze jsou navíc sériově vybaveny systémem start-stop a režimem rekuperace kinetické energie. Rekordmanem ve spotřebě je Touran 1,6 TDI se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, který vystačí s pouhými 4,1 l/100 km.

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly