Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Transporter T7 poprvé oficiálně. Bude to Ford

Lukáš Volšický
Diskuze (13)

Užitková dodávka Volkswagen Transporter se už brzy představí v nové generaci T7. Nový sourozenec nejnovějšího Multivanu T7 a elektrického ID. Buzz však zřejmě bude úplně jiný – převezme techniku od Fordu.

Když Volkswagen představil nejnovější generaci populárního Multivanu, uvedl, že jej zpočátku bude prodávat spolu se stárnoucím Transporterem úspěšné generace T6.1, kterou nahradí až později. Významný moment pro užitkovou dodávku značky se začíná blížit, protože Němci zveřejnili první oficiální teaser a uvádějí, že novinku slavnostně odhalí už za několik měsíců. A bude nám trochu povědomá.

Nová generace Volkswagenu Transporter T7 se nám poprvé ukazuje s vývojovým maskováním, když vyjíždí z nákladního kontejneru spolu s nejnovějšími sourozenci – elektrickou dodávkou ID.Buzz a osobním sourozencem Multivan T7. Novinka bude soukromníkům, podnikatelům i firmám dostupná se širokou nabídkou motorizací, včetně elektropohonu, plug-in hybridu i tradičních vznětových motorů.

Překladiště kontejnerů nám navíc dává najevo, že se Volkswagen zajímá o profesionály a říká, že spolu s Multivanem a ID.Buzzem bude nejnovější Transporter tvořit kompletní modelovou řadu VW Bus. V oficiálním teaseru si navíc můžeme všimnout siluet napovídajících, že můžeme čekat užitkovou i osobní verzi, variantu se zvýšenou střechou nebo čtyřdveřovou kabinou a nákladovou korbou.

Video se připravuje ...

A pokud jste se na video i oficiální fotografie pořádně zadívali, nepochybně jste si všimli podobnosti s jedním již existujícím vozem na trhu. Volkswagen pokračuje ve spolupráci se značkou Ford a nejnovější Transporter T7 bude úzce spojený s dnešním Fordem Transit nebo Tourneo Custom. Naposledy jsme tuto spolupráci viděli u nového Amaroku, vyvinutého spolu s novým Fordem Ranger.

Kdy se nový Volkswagen Transporter T7 konečně odhalí světu? Volkswagen zatím nezveřejnil konkrétní datum, ale v teaseru uvádí, že nový Transporter „rozbalí“ už na jaře 2024. Zbývá tedy už jen několik měsíců.

Lukáš Volšický
Diskuze (13)

Doporučujeme

15. 12. 2023 09:01
Re: Už som ho stretol
To asi těžko, když to ještě nevyrábí.
15. 12. 2023 09:00
Re: Motory
No já v tom videu viděl tdi, tdi 4Motion, eHybrid a eTransporter. Takže všechno co si můžeš přát.
14. 12. 2023 10:01
hlupáci
Úspěšná automobilka, která to do deseti let zabalí.
Všichni se s ní porovnávali.
Nechal bych ty manažery vyházet komplet. :no:
13. 12. 2023 15:55
Uff
Fordowagn . Můj sen :D
12. 12. 2023 21:46
Už som ho stretol
Keď som sa cez víkend vracal z Nemecka, išli na odťahovke oproti dva nové Transity Custom s logom VW. :)