Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Amarok na první skice, na vývoji se podílí i Ford

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Volkswagen se během své výroční tiskové konference pochlubil první skicou nového pick-upu Amarok.

Skica poměrně agresivního pick-upu se objevila na pozadí tiskové konference v momentě, kdy šéf automobilky Herbert Diess oznamoval, že právě model Amarok bude prvním plodem spolupráce mezi Volkswagen užitkové vozy a automobilkou Ford.

Informace o spolupráci obou značek se začaly objevovat koncem roku 2018 a v lednu 2019 společnosti oznámily globální alianci, v rámci které plánují spolupráci na vývoji pick-upů a užitkových vozidel.

Prvním výsledkem společné práce by tedy měl být právě nový Volkswagen Amarok, který by měl využívat určité komponenty a možná i technologie sdílené s novou generací modelu Ford Ranger. Oba nové pick-upy by přitom mohly dorazit na trh zhruba začátkem roku 2022, jak obě automobilky v minulosti naznačily.

Samotná skica ukazuje hodně výrazný a agresivní design, kterého se nejspíš u produkčního modelu nedočkáme. Stačí se jen podívat na skrytý kliky, komplikovaný design předních světlometů nebo výraznou kapotu. Skica by tak měla spíše zaujmout, než prozradit bližší tvary produkčního modelu.

Dalším plodem spolupráce, tentokrát ale na straně Fordu, by mohla být nová generace modelu transit Connect, která by mohla vycházet ze základů nedávno představeného modelu Caddy.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

17. 3. 2020 20:40
Podle toho
předku bych spíš myslel, že se na vývoji podíli Mitsubishi než Ford :-)