Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Caddy dorazí jako obytné auto. Menší bratr Californie nabídne spaní pod hvězdami

David Bureš
Diskuze (22)

Volkswagen Caddy i v páté generaci dorazí v kempovací variantě. Nástupce Caddy Beach se v některých ohledech inspiruje větším modelem California.

Užitková divize Volkswagenu se stává stále aktivnější na poli obytných automobilů. Již léta nabízí model California, na bázi řady T, loni se pak začala prodávat větší Grand California, postavená na základech Crafteru. A nyní se chystá také nová generace „mini-camperu,“ využívající základ v Caddy páté generace. Zatím tu jsou její první nákresy.

Takový automobil Volkswagen už v minulosti nabízel, jmenoval se Caddy Beach, nyní ale automobilka hovoří o zcela přepracované koncepci, která souvisí s kompletně přepracovanou technikou výchozího Caddy. Auto se oficiálně představí na začátku září, prezentace přitom proběhne digitálně.

Už nyní však automobilka slibuje příchod celé řady nových prvků, z nichž zřejmě ta nejdůležitější bude zcela nová koncepce postele, která zlepší využitelnost auta. Postel navíc na délku bude mít takřka dva metry, přičemž stejně jako ve větších modelech California a Grand California využije talířové pružiny pro zajištění maximálního komfortu při spaní.

Plusem má být i nádech romantiky, díky panoramatickému oknu totiž bude v obytném Caddy možné spát doslova pod hvězdami. Střešní okno nabídne plochu 1,4 m2, přičemž stejně jako ta boční jej bude možné snadno zatáhnout, pro potřebu naprosté tmy a soukromí.

Stejně jako u Californie bude k dispozici rozkládací stolek a dvě kempingové židličky, šikovně schované v zadní části vozu. Doplní je také dvě praktické tašky, které bude možné vyjmout a odnést domů pro snadné naložení věcí, zároveň však budou sloužit také jako zakrytí zadních oken. Komu by pak vnitřní prostor nestačil, pro ně tu bude stan, který bude možné propojit se zadní částí vozu.

Na bližší podrobnosti o nástupci Volkswagenu Caddy Beach si ještě musíme počkat. Volkswagen alespoň zdůrazňuje přednosti nového Caddy v podobě široké nabídky asistenčních systémů (pomocník pro jízdu na dálnici, sledování mrtvého úhlu, pomocník pro jízdu s přívěsem) nebo bohaté nabídky motorů. Všechny jednotky budou kvůli emisním normám vyzbrojeny filtrem pevných částic, turbodiesely pak vsadí na technologii dvojitého vstřikování kapaliny AdBlue. Vedle 2.0 TDI ve verzích 55, 75 a 90 kW značka avizuje také benzinový čtyřválec 1.5 TSI (84 kW).

David Bureš
Diskuze (22)

Doporučujeme

22. 1. 2021 21:33
Spánek
Jo, tak na takové spaní v pod "širákem" v autě se už moc těším. Já jsem tedy měl hrozně dlouho problémy se spaním, ale to mi dokázal vyřešit tento cbg olej, takže už to tolik ani neřeším :-) Už se moc těším na to, až budu moci konečně vyjet někam s tímto autem a pořádně se hezky vyspat v přírodě :-)
1. 8. 2020 10:03
Re: Divné nové auto
Mám pocit, že vo VW dospeli k presvedčeniu, že Volkswageny sú úplne samozrejme najlepšie a zákazník od nich akceptuje všetko. Však doteraz to vychádzalo, nie? No ale čaša sa zrejme naplnila.
1. 8. 2020 04:09
Re: Divné nové auto
Přesně, nový Caddy je potvrzením naprostého úpadku koncernu VW. Design strašný, jakoby náhodně pomačkaná krabice, ten současný měl alespoň zužující se boky ke střeše. Lištu posuvných dveří už umí schovat každý, VW šel opačnou hnusnější a levnější cestou. Proč? Uvnitř děs - samý lesklý plast, jakoby rozpadlá přístrojovka. Po hnusném Golfu další studená sprcha. No tak snad už aspoň dotáhnou ten software v tom novém "lidovém elektromobilu" který začíná na milionu korun...
Avatar - Blue Sun
31. 7. 2020 21:52
Re: Ovládání světel
Mně to nepřipadá vůbec dobře v dosahu, navíc tak divně schované za volantem, to by fakt bylo lepší po francouzsku na páčce.
Avatar - beibej
31. 7. 2020 21:45
Chválím genderovou vyváženost prvního obrázku, ale....
kde je nějaká čokoláda? To by mohl být problém. To se u VW minule nepoučili? Je to snad jen pro bílé? Segregace u VW? :-O