Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetá Alfa Romeo Stelvio ve videu Martina Vaculíka: Jak zvládla 200.000 km?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)

Technický specialista Světa motorů Martin Vaculík vyrazil s kameramanem na prohlídku Alfy Romeo Stelvio, která má najeto bezmála 200.000 km. Jak si první SUV značky s touhle porcí kilometrů poradilo?

Během minulého týdne jste si na Auto.cz mohli přečíst o ojeté Alfě Romeo Stelvio, která má najeto bezmála 200.000 kilometrů. Martin Vaculík, technický specialista Světa motorů a autor textu, ovšem na místě pořídil také video, které má dlouhých 40 minut.

Během videa se tak dozvíte o servisní historii vozu, zvláštnostech jeho dvoulitrového turbem přeplňovaného benzínového motoru a nechybí ani prohlídka podvozku na zvedáku. Martin Vaculík také přesvědčil techniky k měření kompresí a následně vyrazil na měření výkonu, které ukázalo velmi příjemné hodnoty.

V druhé polovině videa usedne Martin Vaculík za volant, zhodnotí interiér, zvláštnosti výbavy, podvozek, řízení a vyzkouší motor na dálnici i v pořádném zápřahu. A jaký je závěr? Podívejte se ve videu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)

Doporučujeme

24. 12. 2023 22:16
Stelvio
Super test. Aspoň mi to pomohlo při rozhodování jaké bude další auto. Alfa je fakt parádní.
18. 10. 2023 14:04
PROSBA O RADU - Klepanie valcov (alebo čohokoľvek)
Skvelé video/článok - ako vždy najlepšie vedomosti a zápal pre vec. Klaniam sa.

Prosím o radu p. Vaculíka ohľadom klepania valcov/motora. Mne na Stelviu po necelých 40K km a 3 rokoch veku tiež "klepe" niečo v motore kým sa nezahreje (v zime nemusí ani 10-15 km stačiť). Naživo je to vážne škaredý zvuk.

Je to "to" klepanie valcov ako bolo uvedené na záver videa? Pozrite prosím tieto moje videá https://youtu.be/9gbt5s1UC18 a https://youtube.com/…orts/lgTQowq7tG8?…

V servise sa do toho už rok a pol veľmi nehrnú. Spomínali aj iné možné dôvody, ale že sa to musí viac prejaviť pre záručnú opravu. Zatiaľ ale veľmi nepočujem zhoršovanie.

Auto idem predávať (kvôli žene :D) a príde mi neseriózne posunúť tento problém ďalšiemu majiteľovi - hoci auto má ešte viac ako 2 roky záruku na pohonné ústrojenstvo - a tak tlačím a tlačím na servis. Len asi ho treba vymeniť ak to nie je "to" klepanie o ktorom hovoríte Vy. A keby bolo, ako to opravili tým čo si to dali odstrániť?
15. 7. 2023 16:43
Výkon naměřený vs. udávaný.
Opravdu pěkná recenze, pochvala panu Vaculíkovi.
Jinak k výkonu na motorové brzdě a odchylce od udávané hodnoty výkonu: opravdu bylo v nádrži této Alfy kvalitní vysokooktanové palivo? Nekamenujte mě, ale na čerpacích stanicích lze nezřídka vidět řidiče tankovat do "lepších" strojů palivo o oktanovém čísle 95 (viděl jsem to nedávno i u majitele nové Corvetty na jedné ČS ve středních Čechách), byť řada výkonnějších vozů to má povoleno a jejich majitelé/řidiči tvrdí, že to není problém, ale výkonově optimální je pro ně až palivo s vyšším oktanovým číslem. Dle stavu tohoto vozu bych si dovolil tvrdit, že zde v nádrži alespoň 98 mohla být.
Předem děkuji za případnou odpověď.
14. 7. 2023 21:11
Rychlost
Krásná recenze, informace i test vozu. Potěšila i rychlejší jízda pana Vaculíka :-[] jen aby se redakci či panu Vaculíkovi nevymstilo přiznání rychlosti na tachometru v obci.
13. 7. 2023 13:28
Re: Motor
Kdo ví kde to vzal. Nebo ti odborníci z Imofy?