Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa: S úspornějším 1,3 CDTI ecoFlex a novým manuálem

David Bureš
Diskuze (4)
Udávaná kombinovaná spotřeba turbodieselu 1,3 CDTI ecoFlex klesla o 0,2 litru paliva na 100 kilometrů.

Opel Corsa bude nabízena s lehce modernizovaným turbodieselem 1,3 CDTI ecoFlex o výkonu 70 kW a točivém momentu 190 Nm. Malý Opel dostane také novou převodovku.

Agregát 1,3 CDTI ecoFlex nyní v kombinovaném cyklu dle evropských norem spotřebuje 3,3 litru paliva na 100 kilometrů. Tato hodnota se týká třídveřové Corsy. Kombinovaná spotřeba té pětidveřové se 1,3 CDTI ecoFlex činí 3,4 litru dieselu na 100 kilometrů.

Tento vznětový čtyřválec je kombinovaný se start-stop systémem. Oproti předchozí variantě se motor liší variabilním olejovým čerpadlem. Objem oleje se tak mění v závislosti na zatížení, aby se energie potřebná na oběh oleje snížila na minimum.

V převodovce je použit olej s nízkou viskozitou. Upravena byla i řídicí jednotka motoru. Provedené změny znamenají úsporu paliva o takřka sedm procent proti předchozí variantě.

Počínaje letošním listopadem bude Corsa k dispozici s novými manuálními převodovkami. Ty se mají proti předchůdcům chlubit hladším a přesnějším řazením.

Základ převodovky byl zcela přepracován. Konstruktéři použili nové převody a další přepracované díly jako například táhla řazení.

Corsa se v rámci letošní mírné modernizace dočkala upraveného nastavení podvozku. Jízda s vozem má být nyní pohodlnější, protože má Corsa lépe tlumit nerovnosti.

Opel Corsa letos slaví třicáté výročí existence. První generace takto pojmenovaného Opelu se začala vyrábět 30. srpna 1982. Od té doby vzniklo asi 12 milionů aut s tímto označením. Od roku 2006 je na trhu čtvrtá generace Corsy.

David Bureš
Diskuze (4)
16. 10. 2012 21:58
Re: Jaktože tu již neagituje antioplovská internetová gueril
klasik, ktoremu sa kazdy motor od oplu rozpadol >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Nerez
16. 10. 2012 19:26
Re: Jaktože tu již neagituje antioplovská internetová gueril
Třeba Objekt21. Klasický případ, který tady své anti-oplovské názory prezentuje téměř pod každým oplovským článkem >:D
Avatar - sargis
16. 10. 2012 14:14
Re: Jaktože tu již neagituje antioplovská internetová gueril
A to je kto ten antioplista?
16. 10. 2012 13:41
Jaktože tu již neagituje antioplovská internetová guerilla ?
Tipuju to na populární dvojici Kyja Hondaj.