Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Karl OPC: Takhle si jej představuje X-Tomi

Jan Mička
Diskuze (7)
Nový Opel Karl se na světě ještě ani pořádně neohřál a už na něj někdo „roubuje“ paket OPC. Za snímkem stojí známý grafik X-Tomi.

První informace a snímky nového Opelu Karl jsme zveřejnili teprve ve středu 3. prosince a již dnes vidíme, jak by mohla vypadat jeho verze OPC. Nemáme však nyní na mysli „nabroušenou“ variantu se zvýšeným výkonem, ale pouhý exteriérový paket, který například nové Corse pořídíte za 20.000 Kč (pro pětidveřovou karoserii je o tisícovku levnější).

Paket OPC by se mohl, stejně jako u Corsy, skládat z výraznějších bočních prahů, střešního spoileru a okrasné koncovky výfuku. Nicméně designér X-Tomi přidal také zcela nový přední nárazník, černé zbarvení střechy a pořádná kola, která jinak pořídíte například s Astrou OPC.

I kdyby Opel podobnou verzi vyrobil, s motorem asi nic moc nenadělá. Nabídka totiž čítá pouze litrový zážehový tříválec o výkonu 55 kW, který byl dle slov automobilky vyvinut Karlovi přímo na míru. Městský vůz je koncipován pro pět cestujících a vážit by měl okolo 900 kilogramů. Ani základní modelová řada nicméně nebude ochuzena o prvky, které najdeme u automobilů vyšších tříd – prosklenou střechu, vyhřívaná přední sedadla a volant, hlídání jízdních pruhů nebo asistent pro rozjezdy do kopce.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - Auto CZ
5. 12. 2014 20:50
Re: vobec ale vobec
Ako bude vyzerat korejstina o 15 rokov, to dnes nevie ani vestica teodora. To ze dizajner si nedal vela prace s uplacanim je ujavne na prvy pohlad. Pochybujem, ze niekto bude u tohto tuctoveho kusku masturbovat, a uz vobec nie nejaky penzista. :-!
Avatar - 3_diamanty
5. 12. 2014 12:45
vobec ale vobec
tato "predstava" nevyzera marne.... len by to uz chcelo v tomto pripade pozicat si aspon tych 100 konikov zo styloveho Adama aby nielen dizajn bol "sportovy" ale nejaky ten zazitok poskytoval aj motor.... vaha auta je inak velmi slusna s tou 1,0 kou 55kw

osobne sa mi Karl moc pozdava.... ako miniauto z mojho pohladu nema jedinu vaznu chybu.... ak bude cena za 55kw 1,0ku v nejakej strednej vybave na urovni 9000-9500 eur tak to auto uspech jednoducho nemoze nemat ..... hlavne citigo by sa u nas mohlo obavat .... po i10tke je Karl dalsi vazny konkurent prave pre UP a citigo..... :yes:

ocenujem prakticke tvary..... to auto bude dobre vyzerat aj o 15 rokov.... tak ako dobre dnes stale vyzera polo 6N1 z 90tych rokov..... v jednoduchosti je krasa :yes:
5. 12. 2014 12:12
je todle možný
může bejt redaktor opravdu takový idiot?
Avatar - peter_ko
5. 12. 2014 12:09
A čo tak skúsiť politiku...
Pán Mička bymohol skúsiť šťastie aj v politike, lebo napísať článok o ničom ako v tomto prípade, to je ako politické prejavy - kecy kecy a obsah žiaden, prípadne piatimi vetami opísané dve slová...