Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Vivaro Tourer Pack: Více pohodlí od tunera Irmscher

David Bureš
Diskuze (2)
Nový paket pro Opel Vivaro od španělského úpravce má zaujmout ty zákazníky, kteří vyžadují luxusní interiér.

Opel začal pro novou generaci osobní dodávky Vivaro nabízet paket Tourer, který je dílem španělského úpravce Irmscher. Změny na voze se zaměřily především na zvýšení komfortu a luxusu, ocenit je mají třeba taxikáři.

Hlavním prvkem balíčku Irmscher Tourer Pack je kožené čalounění. Černou kůži použitou na sedadlech oživuje kontrastní stříbrné prošívání a doplňují velurové rohože. Díky nim je kabina Vivara útulnější a především tišší – velurové obložení totiž výrazně pohlcuje hluk.

Kožené čalounění je možné objednat pro tři verze Vivara – užitkový Van, CrewCab kombinující nákladový prostor s velkou kabinou a devítimístné Combi. Cena příplatku se pohybuje od 491 eur (Van), přes 526 eur (CrewCab) po 1.369 eur (Combi). V přepočtu tedy kožené čalounění a velurové rohožky stojí 13.500 korun až 37.600 korun.

Irmscher může k Vivaru dodat také kola. K dispozici jsou 17palcová dvoubarevná kola Wave-Star. V matném provedení se za ně připlácí 1.500 eur (41.100 korun). Kola jsou obuta do pneumatik Dunlop s rozměry 215/60 R17.

Díky paketu z dílny Irmscheru se už tak široká nabídka druhé generace Vivara dále rozšířila. Automobil je dostupný ve dvou délkách (4.998 mm a 5.398 mm), dvou výškách (1.971 mm a 2.465 mm) a čtyřech provedeních – vedle zmíněných verzí Van, CrewCab a Combi je k dispozici ještě samotná kabina s podvozkem pro možnost nástavby.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - pumpkin
12. 4. 2015 16:51
Re: Čalounění
Áno, uznávam, je to krok späť. Známy mal Vivaro Westfalia a bolo to celkom komfortne spravené, Trafic Passenger tiež. Teraz som sedel v novom Traficu aaa asi ešte len čaká na luxusnejšiu verziu.
Inak nebola tu pred rokom, dvoma správa, že Irmscher končí?
12. 4. 2015 14:01
Čalounění
Je skvělé, že si můžu objednat kožené čalounění, když v kabině jsou holé plechy. U konkurence je už dávno běžné mít u verzí dodávek zaměřených na přepravu osob tapece v celém voze. Už kvůli hluku a pohodlí bych dodávku zaměřenou na přepravu osob nekupoval bez komplet tapeců v kabině.
A je to škoda už proto, že minulá generace Vivara ve verzi Tour měla komplet tapece a ne jako tato Tourer....