Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opulentní Aznom Palladium je venku. Kříženec pick-upu a luxusní limuzíny má přes 700 koní

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Malosériová automobilka Aznom Automotive představila svou očekávanou novinku jménem Palladium. A je to fakt síla.

Auto, které přijíždí s pověstí "první hyper-limuzíny do každého terénu" je totiž všechno možné, jen ne obyčejné a tuctové. Opulentní Palladium je veliké, nezvykle tvarované a luxusní.

Výrobce mluví o elegantní kombinaci luxusu velkých sedanů a jedinečných schopností, které obvykle nabízejí poněkud jiné typy vozů. Jestli vám Aznom připadá elegantní, necháme na vás.

Pojďme raději k faktům. Netradiční profil s dlouze se svažující zadní partií střechy dává tušit, že model Palladium vznikl přestavbou z pick-upu. Tohle podezření se potvrdí při pohledu do interiéru.

Palubní deska a rozložení ovládacích prvků prozrazují, že novinka vznikla na základě amerického pick-upu RAM 1500. Kromě nové karoserie se ale Aznom zaměřil právě i na vnitřek, kde automobilka přidala na luxusu.

V kabině je spousta kůže, dřeva a dalších hodnotných materiálů. Zajímavě vypadají zadní sedadla, která připomínají luxusní pohovku. Výrobce samozřejmě slibuje, že každý zákazník dostane možnost vyladit si auto podle svého vkusu. V plánu je přitom výroba pouhých deseti kusů. A jde samozřejmě o ruční práci.

Vzhledem k použitému základu nepřekvapí štědré rozměry. Palladium je 5960 mm dlouhé, 2085 mm široké a 1971 mm vysoké. Rozvor dosahuje 3670 mm, hmotnost činí 2650 kg. Zavazadlový prostor nabízí objem 621 litrů.

O pohon se stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 5,7 litru, kombinovaný s 8stupňovou automatickou převodovkou, který poskytuje 522 kW (710 k) a 950 N.m. Zrychlení z klidu na stovku stroj zvládne za 4,5 sekundy, maximálka je omezena na 210 km/h.

Cenu zatím výrobce neprozradil, rozhodně ale nepůjde o levnou záležitost.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

29. 4. 2024 18:17
Názor
Nechápu jak se otvírá kufr,když bude auto zaparkované v řadě stojících vozidel...
6. 11. 2020 22:00
Re: To je tak,
Vidíš, a kto nemá na auto, dáva to najavo príspevkom na ACZ. Mohol si sa radšej zdržať, zaobišli by sme sa.
Avatar - Stejsn
6. 11. 2020 15:05
Re: Na zdraví!
No přesně tak. Drncne to a buď se poleješ, nebo z těch bublinek pobleješ. Když už v autě něco konzumovat, tak jedině řízek s chlebem.
6. 11. 2020 14:08
...
jdu blejt, velebnosti!! :-! :no:
Avatar - Roland Von Wagen
6. 11. 2020 13:47
Re: Re: Grrr
Automobilka zaměřená na luxus a pojmenují si ji tak, že obrátí jméno města. To je rafinovanost jak od batolete. Navíc to zní tak hrozně, že to překonává i arteon a grandland x.