Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak vzniká kamufláž nového Seatu Leon. Představí se co nevidět

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Po Octavii a Golfu se světu už brzy představí další koncernový kompakt – španělský Seat Leon. Ještě před oficiální premiérou nám automobilka ukazuje, jak své auto maskuje.

Rok 2020 se nese v duchu nových kompaktů. Jedním z nich se již 28. ledna stane nová generace Seatu Leon, které se světu představí jen krátce po koncernových sourozencích – Škodě Octavia a Volkswagenu Golf.

Datum debutu už není tajemstvím. Nebyla by to ale premiéra, kdyby nás automobilka krátce před odhalením vozu nelákala oficiálními materiály s vrstvou kamufláže. A tak se na fotografiích přiložených v galerii můžete podívat pod pokličku tvůrců, kterak nového Leona balí do „barcelonského“ maskování. Jasně, pořád není vidět úplně všechno, nějakých nových detailů si ale přeci jen můžeme všimnout.

Seat pro maskování nového Leona používá tzv. litý vinyl, který je chopen odolat i náročným povětrnostním podmínkám, což je při testech v nejrůznějším prostředí žádoucí. „Je to vůbec poprvé, co jsme nepoužívali tradiční kamufláž. Chtěli jsme dát najevo, že jsme Barcelona, jsme Středozemí a jsme barevní,“ uvádí automobilka v oficiální tiskové zprávě.

Pro zamaskování celého vozu je zapotřebí 20 metrů čtverečních tohoto vinylu. Okenní plochy a světla jsou pokryta vrstvou, která umožňuje vidět zpoza ven, ale nikoliv obráceně. „Hlavním poznávacím znamením jsou světelní podpisy i tvary oken. To všechno je potřeba důkladně zamaskovat,“ připomínají designéři Seatu, kteří se snaží udržet vzhled vozu pod pokličkou až do oficiální premiéry.

Jak už jsme avizovali, ta se uskuteční 28. ledna v Barceloně a my budeme u toho. Těšit se tedy můžete na fotografie přímo z místa, stejně jako první živé dojmy. Veřejnost si nový Leon bude moci prohlédnout na blížícím se autosalonu v Ženevě, jenž startuje počátkem března.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - LeonST
26. 1. 2020 18:49
Re: Přímý přenos premiéry
:yes: Díky, tohle se nenechám ujít. :-)
26. 1. 2020 18:42
"Teaser"
A preco to vlastne kamuflovali? Bud chcem nieco ukazat alebo nechcem...zbytocne minuli 20 stvorakov folie :-[]
26. 1. 2020 17:45
26. 1. 2020 16:57
Re: co si koupim?
Nový Leon ST ale bude představen až v polovině roku. ;-)
26. 1. 2020 13:48
co si koupim?
Je to dobrodruzne poridit si derivaci od oktavie a odmocninu od golfa. A Camouflage je mocne kouzlo. Chci nejake krasne vozidlo na nove platforme. Hlavne at to ma velky kufr.