Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další Škodovky míří do služeb britských složek. Tentokrát ty do zásuvky

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Oblibám mladoboleslavských modelů u britské policie či záchranářů jsme se věnovali již nesčetněkrát. Podtrhuje ji nafasování nových plug-in hybridních Octavií a Superbů.

Složky ve Velké Británii mají možnost sáhnout po kterémkoliv plug-in hybridu v nabídce automobilky Škoda – Superbu iV, Octavii iV a dokonce i Octavii RS iV. Každý z těchto exemplářů pak lze pořídit v obou karosářských variantách, přičemž designové návrhy vozů mířících do služeb policie, hasičů a záchranářů si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

V Británii se mohou těšit na bohatou standardní výbavu čítající například Matrix LED světlomety, 19“ kola z lehkých slitin, 10palcový dotykový displej či digitální přístrojový štít. Plug-in hybridy jsou podle ostrovanů ideální volbou pro jejich mrštnost ve městě a zároveň čistě elektrický dojezd až několik desítek kilometrů na jedno nabití.

Po vzoru ostatních Škodovek, které míří do služeb ve Velké Británii, dostanou i tyto majáky umístěné na střeše a v masce či komunikační systém, jenž je v tomto případě dokonce integrován do multimediálního systému automobilu.

Video se připravuje ...

Technika všech tří vozů zůstává v sériovém provedení. Octavia RS tedy nabídne systémový výkon 180 kW, standardní Octavia iV pak 150 kW. V obou případech je základem čtrnáctistovka TSI o výkonu 110 kW kooperující s jedním elektromotorem. Rozdílných celkových výkonů se podařilo dosáhnout jen jiným naladěním řídicí jednotky. Superb iV má rovněž oporu v motoru 1.4 TSI, avšak tady má spalovací motor o 5 kW více a systémová hodnota činí 160 kW.

Nová Octavia čtvrté generace přitom zamířila do služeb britské policie již před měsícem. Podle všeho budou mít složky k dispozici i plnotučné „ereso“, tedy to s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem o síle 180 kW. Součástí výbavy je kromě jiného i systém pro čtení registračních značek ostatních aut či klimatizovaný oddíl pro psy v zadní části vozu.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Emel
21. 12. 2020 12:17
Re: Britové jsou velmi spořivý a šetrný národ
Dějepis není můj koníček, ale mám to v hlavě tak, že rozhodující bitva o Británii byla ta letecká... a díky jejímu výsledku nikdy žádný pokus o invazi ani nezačal, takže je dost divoké spekulovat o jeho případném výsledku. I kdyby letecká bitva dopadla pro Německo dobře, tak situace na moři taky nebyla vůbec jasná.

To ale asi není pointa. Málem se nechat dobýt = nenechat se dobýt - na rozdíl od Francie a dalších. Anglie odmítla mírovou dohodu, cedila krev a vyhrála... takže mi nepřijde na místě britské působení ve světové válce zpochybňovat. Mám to v hlavě tak, že válku v Evropě rozhodlo 1) ukvapenost Německa vůči Rusku 2) vytrvalost Británie.

PS: Napsal jsem příspěvek a někam zmizel... tak doufám, že se neobjeví a nebudou tu dva
Avatar - Roman Horký
21. 12. 2020 11:15
Re: Britové jsou velmi spořivý a šetrný národ
A ty chceš tvrdit, že osud Británie (prohraná válka a invaze Němců do Británie) nebyla otázkou kritických 24 hodin? V mém chápání světa se tam slovo "málem" docela hodí.
Avatar - Emel
21. 12. 2020 11:11
Re: Britové jsou velmi spořivý a šetrný národ
Kontext je kritika Británie. Odchod z EU, klidně i ty kohoutky na záchodech, to všechno beru. Ale druhá světová... no nic, pokud ti to samotnému nepřijde absurdní, tak je to asi zbytečný vysvětlovat.
Avatar - Roman Horký
21. 12. 2020 10:47
Re: Britové jsou velmi spořivý a šetrný národ
Já nikomu nevnucuji žádný vzor, to sis vymyslel. Jsi mimo kontext, o tom zde není řeč.
Avatar - Emel
21. 12. 2020 10:39
Re: Britové jsou velmi spořivý a šetrný národ
Chápu že to má být rádoby vtipná narážka na Škodovku, ale... "nechat se málem dobýt Hitlerem", vážně? Kdo má tedy být naším vzorem? Francie? Nebo snad Japonsko?