Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Populární simulátor iRacing konečně dostane déšť. Výrazně změní fyziku

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Jeden z nejpopulárnějších závodních simulátorů se konečně dočká deště, který přinese výraznou úpravu fyziky.

Závodní simulátory jsou v posledních letech mimořádně populární téma, jejich autoři ovšem dlouhodobě bojují s něčím, co je jinak v běžném světě docela běžné. Řeč je o dešti, který zcela zásadním způsobem mění chování vozu. Nejde přitom jen o horší trakci na vodě, ale o řadu dalších drobností, které se ve výsledku projeví výraznými rozdíly v chování vozu.

Video se připravuje ...

Autoři simulátoru iRacing, který patří mezi nejpopulárnější a nejpropracovanější na trhu, se ovšem pochlubili, že v uplynulých měsících výrazně pokročili na integraci deště. Dle všeho se můžeme těšit na skutečně propracovanou změnu fyziky. Ostatně iRacing je známý právě skvěle propracovaným modelem fyziky ovládání.

Greg Hill, viceprezident iRacing, ve videu k dalšímu vývoji hry na YouTube kanálu iRacing prozradil, že přidání deště kompletně změní celý model počasí. Systém by měl zahrnovat všechny změny, tedy včetně změny tlaku, teploty, vlhkosti, poryvy větru s blížícími se mraky, atd.

Jak je patrné i na videu, na trati se budou vytvářet kaluže (podle sklonu trati), které mohou jezdce donutit ke změně optimální dráhy. Po dešti pak bude povrch schnout různým tempem, budou na něm patrné stopy v optimální dráze, atd. Systém deště navíc přinutí řidiče lépe plánovat před závodem, sledovat předpovědi počasí a přizpůsobit volbu pneumatik.

Vývojáři dále pracují na lepším modelu teploty trati, grafice, zvuku i rychlosti načítání. Kvůli dalšímu rozvoji společnost najala i další odborníky z různých odvětví, kteří by měli zážitek z virtuálního závodění posunout na další úroveň. Milovníci iRacing se tak v příštích letech mají na co těšit.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme