Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche a jeho elektrická budoucnost: Do konce dekády 80 % aut hybridních a elektrických

ČTK
Diskuze (47)

Porsche do budoucna věří elektrifikovanému pohonu, ať už plug-in hybridům nebo čistě elektrickým vozům. Nadále však hodlá nabízet i vozy s konvenčním spalovacím motorem.

Do konce dekády bude přes 80 procent prodaných vozů Porsche pohánět elektřina. V rozhovoru s nedělníkem Bild am Sonntag to řekl šéf německé automobilky Oliver Blume. Na mysli přitom měl jak vozy čistě elektrické, tak auta hybridní.

Porsche bude dále nabízet model 911 se spalovacím motorem, ale ten zvládne i syntetická paliva. Automobilka už dříve zveřejnila odhad, že do roku 2025 bude mít elektrický pohon polovina z aut, která prodá.

V následujících pěti letech hodlá Porsche do vývoje svých elektrických vozů investovat 15 miliard eur (386,8 miliard Kč), uvedl nedělník. Minulý rok bylo zákazníkům dodáno přes 20.000 kusů elektrického modelu Taycan.

Porsche je stejně jako mladoboleslavská automobilka Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

ČTK
Diskuze (47)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
10. 2. 2021 08:41
Re: Taycan
Tohle tvoje okecávání nikam nevede. Stačilo...

"Hate list" je označení ACZ, já to chápu jako blokaci, znova opakuju, kategorie jako nenávist, je pro mě v internetové diskusi o autech naprosto mimózní kategorie. Jen jsem po těch pár debatách s tebou došel k závěru, že mi taková diskuse nedává smysl, protože ty sem nechodíš diskutovat o autech, ale bojovat za svatou věc. A proto jsi, přestože slovy tvrdíš opak, jen útočný, nenávistný, z čehož plyne demagogičnost a nesmyslnost tvých komentů. Takže si tě blokuju, což znamená, že tvoje příspěvky neuvidím, čímž říkám, že pro mě nemají žádnou hodnotu. S nepřátelstvím to nemá co dělat, je to jednoduše nezájem.
Avatar - Barrichello
9. 2. 2021 15:29
Re: Taycan
Půjč si někdy RWD V8 ameriku, pak můžeš polemizovat o com co snadno driftuje :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
9. 2. 2021 15:10
Re: Kupujte poslední spalováky dokud jsou. Nebudou.
Neboj, v takové Asii, Rusku nebo Africe půjde koupit spalováke nejméně v letech 2090-2140 :-) :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
9. 2. 2021 15:09
Re: Tak ekosoudruzi, jak vám jezdí elektro v týhle sněhový n
Já se tam dostal v pohodě, stačí před zimou šetřit těsnění dveří glycerinem nebo spešl připravekm na těsnění, aneb kdo je připraven, není překvapen :-) :-)

Dneska sem EV nepotkal pro změnu ani jedno :-)

V pátek má být v ČR -17 až -30, tak tak pošli v sobotu ráno fotku baterky a nenabíjej přes noc, hezky jí odpoj v pátek poledne a vyfot nám jí v sobotu dopoledne ideálně až s tím ujedeš tak 50 km. Budem se těšit :-)
Avatar - Barrichello
9. 2. 2021 15:05
Re: Automobilky co postavily svůj úspěch
protože za Prahou stojí barák 5-9 milionů. To si moc nepomůžou, byty tam nejsou nebo jen podnájmy za 13-16 pokud se bavíme o blízkém okolí Prahy do cca 40 km dojezdové vzdálenosti, z Horní lhoty denně lítat za prací 130 km chce fakt málokdo....A ve Lhotě práce není, nebo za 16 čistýho...

A ruinu s promočenými základy vodou za 2 mega na renovaci lidi co nemaj stavebnictví jako koníček a nechtěj trávit 3 roky klečením na kolenou u řemeslníků, kteří něco umí (vzít si tam ty co nic neumí je tragédie) většinou moc nechtěj.

Tak jim porad co maj dělat :-)