Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Exclusive Manufaktur zdokonaluje linie nové generace 911

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Porsche 911 generace 992 charakterizují nádherně plynulé a vyvážené linie karoserie. To však nemusí vyhovovat každému a na scénu proto vstupuje Porsche Exclusive Manufaktur.  

Porsche 911 se ve své nejnovější generaci s interním označením 992 představilo v listopadu roku 2018, když bylo uvedeno ve verzích 911 Carrera S a 911 Carrera 4S. Na začátku roku 2019 byla odhalena jejich provedení se skládací střechou a doplňkovým označením Cabriolet. Základní provedení Porsche 911 Carrera a 911 Carrera Cabriolet byla představena v létě roku 2019 a v první polovině září stejného roku se dočkala sesterských provedení 911 Carrera 4 a 911 Carrera 4 Cabriolet, nabízejících pohon všech kol.

Elegantně plynulé a vyvážené linie charakterizují všechny v současnosti zástupce generace 992. Dramatičtější a přitom plně funkční úpravy exteriéru pro nová Porsche 911 nyní nabízí Porsche Exclusive Manufaktur.

První z těchto novinek má představovat paket SportDesign. Součástí tohoto paketu je přepracovaný přední nárazník s decentním spoilerem. V případě zadních partií nabízí tento paket zcela nově navržený nárazník. Ten se od standardního provedení liší na první pohled díky přesunutí registrační značky z prostoru mezi koncovkami výfuku nad ně. Tato změna souvisí s úpravou proudění vzduchu pod zadní částí vozu.

Paket SportDesign lze kombinovat se stejně označenou sadou nástavců prahů. Ty vhodně doplňují nové řešení předního i zadního nárazníku a opticky vůz přibližují k vozovce. Prozatím poslední novinkou v oblasti vzhledu exteriéru nové generace Porsche 911 se stává Aerokit, který je určen pouze vozy s karoserií kupé. Ten tvoří výrazný přední spoiler a nová kapota motoru s pevným spoilerem a nad ním usazeným přítlačným křídlem.

Porsche uvádí, že nový Aerokit byl navržen a vyvíjen přímo ve vývojem centru automobilky ve Weissachu, kde byl důkladně optimalizován jeho vzhled i funkce. Pro zajištění správného působení na přední i zadní nápravu byl pečlivě laděn v aerodynamickém tunelu automobilky Porsche.

Nové pakety byly podrobeny jízdním testům prakticky po celém světě a to včetně míst s extrémně vysokými i nízkými teplotami vzduchu. Během těchto testů bylo s vozy osazenými novými doplňky absolvováno přes 90.000 kilometrů v běžném provozu. Aerokit pak má na svém kontě dalších 55.000 kilometrů na okruhu Nardo.

Porsche Exclusive Manufaktur nyní uvádí, že paket SportDesign a Aerokit lze již objednávat. Dodávány jsou v barvě karoserie vozu nebo v provedení s některými částmi v lesklé černé.

Zdroj: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme