Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan GTS má 360 koní a 500 N.m, stovku zvládne za 5 sekund (+video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Verze GTS výkonově spadá mezi Macan S a Macan Turbo. Prodej v Německu byl zahájen právě dnes a v přepočtu vůz stojí téměř dva miliony korun.

Tak už i Porsche Macan, menší ze dvou SUV vyráběných stuttgartskou automobilkou, dostalo verzi GTS, která má políčeno například na nedávno představené BMW X4 M40i. Značka se při návrhu inspirovala automobilovými závody, přičemž mix vyššího výkonu a upraveného podvozku vyústil v příjemně sportovní náčiní pro každý den.

Pod kapotou se oproti verzi S technicky nic nezměnilo, dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec však nyní dává 265 kW (360 koní) a 500 N.m. Přírůstek 15 kW a 40 N.m se pochopitelně podepsal na lepší dynamice. Macan GTS nyní zrychlí z 0-100 km/h za 5,2 sekundy, tedy o dvě desetinky dříve než „esko“, a s paketem Sport Chrono dokáže ubrat ještě další dvě desetiny. Ani to ale na rivala z Mnichova nestačí – ten sice má pouze 465 N.m a naprosto stejných 265 kW, nicméně na stovce je za méně než pět sekund už v samotném základu. Dvouspojková sedmistupňová převodovka PDK pro Porsche i nadále zůstává standardem.

Vůz stojí na dvacetipalcových kolech RS Spyder a k tomu všemu o 15 milimetrů níž než výchozí Macan S. I v tomto případě Porsche použilo karmínový lak karoserie, který vypadá v reálu doslova božsky, a uvnitř se mohou zájemci těšit na sportovní sedadla a čalounění Alcantarou. Poprvé jsou k dispozici také dynamické LED světlomety a díky volitelnému systému Connect Plus s dotykovým displejem můžete prostřednictvím online navigaci dostávat informace o dopravě v reálném čase.

Porsche Macan GTS je možné objednávat od dnešního dne. Cena v Německu byla stanovena na 73.400 eur, v přepočtu tedy zaplatíte nejméně 1,98 milionu korun. Macan S, ze kterého karmínové SUV na snímcích vychází, v Česku pořídíte od 1.711.000 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (0)