Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan se prezentuje na nových fotkách, výroba se blíží

David Bureš
Diskuze (19)
Chystané menší SUV od Porsche si uchovává už jen minimum tajemství. Do prodeje půjde v květnu 2014.

Nové SUV od Porsche bude debutovat již za necelý měsíc na autosalonu v Los Angeles. Automobilka na premiéru Macanu už nalákala prezentačním videem, nyní zveřejňuje několik fotografií tohoto automobilu.

Na snímcích se objevují prototypy vozu s minimem kamufláže, která zakrývá vlastně už jen tvary světlometů. Macan se bude designem v mnohém podobat většímu SUV Cayenne, řešení přídě je velice agresivní díky mohutným otvorům. Fotografie Macanu ve tmě zase odhaluje diodová hlavní světla.

Asi 4,6 metru dlouhé SUV bude dostupné se dvěma benzinovými šestiválci biturbo, které mají být standardně kombinovány se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK. Pod kapotou Macanu S bude pracovat třílitrová jednotka, Macan Turbo použije agregát o objemu 3,6 litru.

Vedle toho se počítá s dvěma vznětovými variantami určenými především pro evropské trhy. Později bude nabídnut i benzinový čtyřválec 2.0 TFSI nebo verze s hybridním pohonem.

Macan bude postaven na stejných základech jako Audi Q5, představitelé Porsche se však dušují, že jejich SUV bude výrazněji sportovnější. Auto má nabídnout perfektní jízdní vlastnosti a být velice pohodlné. Zadní pneumatiky budou širší než ty přední, což bude znamenat větší agilitu a lepší kontakt se silnicí.

Sériová výroba Macanu má být odstartována v prosinci, už nyní však probíhá výroba předsériových kusů. Porsche totiž musí vyzkoušet nově vybudovanou karosárnu a lakovnu v Lipsku, kde se Macan bude vyrábět.

Macan je jedním z prostředků ke zvýšení prodejů značky, Porsche chce do roku 2016 prodávat 200.000 aut ročně, přičemž toto SUV se má stát nejprodávanějším modelem automobilky. Porsche pomocí něj dále zvýší svůj zisk, díky čemuž by mělo mít dostatek prostředků na vývoj řidičsky mnohem více zajímavějších (ale ne tolik výnosných) aut typu 911 GT3.

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - Sumi2000
27. 10. 2013 09:59
Re: Macan...
Podoba s větším bráškou tam logicky je..
Je to přeci Porsche.
Všechny designem vycházejí z 911.. ;-)
26. 10. 2013 11:27
Tajemství o tom, jak vznikají SUV Porsche
Designové oddělení firmy Hyundai předhodí na firemní poradě návrhy a ty, které neprojdou, se tajně prodají Porsche... nic proti Porsche, jejich ostaní modely mám rád... ale jak Cayenne, tak Macan jsou obludné a vypadají jako asijská pomsta evropskému designu... :-(
Avatar - white label
26. 10. 2013 01:09
Re: Macan
Poskoč si, anebo si ten článek nejdřív aspoň přečti...
26. 10. 2013 00:28
Treba povedat
ze je to suverenne najhnusnejsie Porsche poslednych rokov. Prekonat to moze snad znacne starsi model 914.
25. 10. 2013 22:17
Re: Macan
To sis nevšiml, že je to maskování? :-O