Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche představilo zbarvení vozů pro 24 hodin Le Mans

Michal Fokt
Diskuze (1)
Porsche vyšle do čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans tři vozy 919 Hybrid, každý v jiném barevném provedení. Vyhraje červené, bílé, černé nebo Audi?

Po loňském debutu LMP1 speciálu Porsche 919 Hybrid se letos německá automobilka do Le Mans vrací s cílem vylepšit loňský výkon, což by nemusel být zase takový problém, protože ani jedno z aut cíl nevidělo. A tentokrát na to jdou v "audistylu" a vsadí částečně i na kvantitu - na startovní rošt postaví hned tři auta. A co je sympatické - budou na první pohled navzájem jasně rozpoznatelná.

Ačkoli všechny tři vozy budou mít stejnou grafiku, každý z nich bude vyveden v jiné barevné kombinaci. Červený vůz číslo 17 vzdává hold modelu 917 KH, jenž na La Sarthe vyhrál před 45 lety. Řídit ho budou Timo Bernhard, Brendon Hartley a Mark Webber. Číslo 18 s černým zbarvením připomíná 918 Spyder, jenž ustavil v roce 2013 rekord na Nürburgringu s časem 6 minut a 57 sekund. Za volantem se budou střídat Marc Lieb, Romain Dumas a Neel Jani. A konečně číslo 19 má klasické bíločerné zbarvení a závodit s ním budou Earl Bamber, Nico Hülkenberg a Nick Tandy.

Porsche také zdůrazňuje, že i vytvoření válečného zbarvení je pořádná věda - musí vyzdvihnout design a proporce, ukrýt designérská tajemství a dobře vypadat při jízdě vysokou rychlostí. Letos by to mohlo být v top kategorii LMP1 opravdu zajímavé, trojici Audi, Porsche a Toyota doplní letos i Nissan, tak doufejme, že bude o drama postaráno.

Michal Fokt
Diskuze (1)
28. 5. 2015 12:21
Audi
Cervene nebo bile nebo cerne Audi z tech 3 Porsche ?