Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche se dalo dohromady s módní značkou. Výsledkem je tahle jedinečná 911

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Automobilka Porsche spojila síly s newyorskou módní značkou Aimé Leon Dore a vytvořila unikátní 911 Super Carrera.

Ve skutečnosti jde o zvláštní renovaci, do níž zakladatel firmy Aimé Leon Dore a současně její kreativní ředitel Teddy Santis vložil nápady, které prý do velké míry vycházejí z jeho vzpomínek na dětství strávené na řeckých ostrovech.

Pro karoserii Santis vybral lak v klasickém olivovém odstínu, tradiční volbou jsou také kola Fuchs. Zvláštním prvkem jsou přídavná světla na kapotě, ještě větší pozornost ale poutá střešní nosič, naložený různým "harampádím".

Porsche zdůrazňuje, že tyto prvky z 911 SC dělají dokonalého společníka pro každý den, který je navíc vybaven i pro jízdu na horších silnicích.

Uvnitř zaujme zvláštní kombinace barev a materiálů. Na podlaze například leží perské koberce, které módní návrhář integroval také do spodní části výplně dveří. Hezkým dobovým detailem je masážní potah sedadla řidiče.

Sedačky jsou od Recara, tato známá firma je pro speciální 911 sama restaurovala. Všechny materiály v kabině byly zpracovány ručně.

Obě společnosti unikátní vůz představí veřejnosti 21. května, vystaven bude na Manhattanu v prodejně módní značky.

Firmy Porsche a Aimé Leon Dore mimochodem spojily síly už podruhé, loni daly dohromady bílou 911 Carrera 4 generace 964. Tu si také můžete prohlédnout v galerii.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme