Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Taycan Cross Turismo vykresleno dle špionáží. Co říkáte na dobrodružnější elektromobil?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Elektrický Taycan se co nevidět dočká zvýšené verze, které nemají být úplně cizí ani nezpevněné komunikace. Dílo nezávislého grafika ukazuje, jak asi bude takové auto vypadat.

Na podzim roku 2018 oznámila automobilka Porsche, že koncept elektrického Taycanu Cross Turismo – tehdy ještě známého pod označením Mission E Cross Turismo – skutečně zamíří do sériové výroby. Je to ještě dobrodružnější verze stuttgartského elektromobilu, která doplní už tak pestrou paletu variant současného Taycanu.

I když už od uvedení konceptu uplynul nějaký ten pátek, oficiálního představení sériové podoby jsme se zatím nedočkali. Špionážní fotografové nicméně zachytili několik testovacích prototypů prohánějících se po německých cestách. A náš kolega a grafik Honza Lušovský je využil, aby vykreslil auto v možné sériové podobě.

Tvůrce upozorňuje, že po vzoru špionáží upravil především zadní partie. Lze předpokládat, že se do druhé řady bude přes vyšší rám dveří snáze nastupovat. Vzadu by tedy mohlo být i více místa nad hlavou a zdá se, že varianta Cross Turismo má i kratší zadní převis.

Nezapomnělo se ani na zvýšení světlé výšky a ochranné plasty kolem karoserie. Jako bonus pak Taycan Cross Turismo dostal střešní ližiny a zadní okno se stěračem. Co myslíte, bude takto nějak vypadat i finální kousek?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

1. 2. 2021 22:02
Re: Co na to mám říkat?
Ty jsi polozil otazku, ty ťunťo.

Poskytnul jsem ti odpoved. ;-)

O mixerech muzes psat v jinych diskuzich...
Ne v diskuzich o Porsche, Koenigsegg a Pininfarina. :-!
Avatar - kari.laz
1. 2. 2021 21:44
Re: Co na to mám říkat?
Té tvé první věty se drž ;-)
1. 2. 2021 19:40
Re: Co na to mám říkat?
Není lepší neříkat nic?
https://youtu.be/vZRzJJcq6Rs
Srovnání Porsche a mixéru? Vážně?

https://www.topgear.com/…-be-good-drivers
Rimac :yes:
He loves cars. Proper petrolhead, which is a strange dichotomy considering his company is the hot name in electric supercars right now, working with luminaries such as Porsche, Koenigsegg and Pininfarina. But no, petrolhead through and through.

PS Pro Ciczera: His first car? Um, a diesel Skoda Octavia. Best to move on. :-)
Avatar - SKAY
1. 2. 2021 19:33
Re: Co na to mám říkat?
Ale kdyby byl na konci řady mixer vytuněný Kutilem Timem Tejlorem to by bylo něco. Třeba jako ,,Zatím ,, Porsche Cayenne.
1. 2. 2021 19:30
Cross Turismo
musel jsem to vygooglit abych vám uvěřil, že je to fakt oficiální název :-[]