Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche už láká na příchod nové 911 Turbo. Jaký dostane motor?

David Bureš
Diskuze (4)

Nabídka aktuální generace Porsche 911 se postupně rozšiřuje. Na obzoru se už rýsuje provedení 911 Turbo.

Porsche 911 se v aktuální generaci s interním označením 992 představilo v roce 2018 ve formě variant Carrera S a Carrera 4S s pohonem všech kol. Posléze následovala otevřená verze 911 Cabrio, obě karosářská provedení pak debutovala i jako standardní Carrera, respektive Carrera 4 se čtyřkolkou. Už brzy se pak nabídka rozšíří také směrem nahoru.

Na obzoru se už rýsuje model 911 Turbo, jehož fotografie prototypů automobilka uveřejnila na svém Instagramu. Turbodmychadlem je už dnes vybavena i základní Carrera, legendární označení však nadále souvisí s vyšším výkonem a ostřejším naladěním.

Prototypy na zveřejněných fotografiích z okolí francouzského Nice sice zůstávají částečně ukryté pod kamufláží, přesto už máme dobrou představu o vzhledu. Vpředu se objevují větší chladicí otvory v nárazníku, nechybí ani už tradiční chladicí otvor před zadními koly. Záď pak zdobí přítlačný spoiler, koncovky výfuku jsou dvě, v oválném tvaru.

Vedle kupé dorazí také kabriolet, který se též objevuje v sadě zveřejněných snímků. U něj mimochodem na odhaleném snímku pózuje závodník Joerg Bergmeister, tovární pilot Porsche, který se podílí na vývoji novinky.

Dobrou představu už máme také o použité technice. 911 Turbo by mělo standardně použít osmistupňovou dvouspojkovou převodovku, známou už z výchozí 911 Carrera, a pohon všech kol. Chybět by nemělo ani natáčení zadních kol nebo aktivní zavěšení.

V útrobách pak bude pracovat dvakrát přeplňovaný šestiválec typu boxer o objemu 3,8 litru. Výkon je zatím neznámou, očekává se však, že přesáhne hranici 600 koní (447 kW). Posílené 911 Turbo S by pak mohlo dosáhnout dokonce na 477 kW. To je skok proti předchůdci, předchozí 911 Turbo poskytovalo 397 kW.

Více se dozvíme nejpozději na jaře 2020, kdy by se nové Porsche 911 Turbo mělo začít prodávat.

David Bureš
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - _beta
11. 11. 2019 16:23
Turbo Turbo
Keďže už základný motor má turbo, toto by sa malo volať Turbo Turbo.
Alebo Turbo, Turbo, Turbo.
Alebo tak nejako.