Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední vyrobený Chevrolet Corvette C7 se prodal za neuvěřitelnou částku

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Pokud patříte k milovníkům amerických strojů, pak již nejspíš vyhlížíte novou generaci Chevrolette Corvette. Ještě před jejím představením však proběhlo velkolepé rozloučení s minulou generací.

Globální premiéra nového Chevroletu Corvette C8, který dostal motor uložený uprostřed, už je téměř za dveřmi. V současnosti však probíhá loučení se s dosluhující generací C7, jejíž skladové zásoby už se povážlivě tenčí. V zámoří byl její prodej zastaven dokonce již před týdnem a v Evropě bude prodej zastaven koncem srpna.

Vůbec poslední vyrobená Corvette C7 už ale svého majitele našla. Již v průběhu května se totiž objevily informace, že poslední vyrobený kus bude vydražen v rámci aukce Barret Jackson, která se konala před pár dny. A výsledek aukce, která byla konána ve prospěch vážně zraněných veteránů, nejspíš všechny dost udivil.

Ještě před prozrazením částky je však nutné přiznat, že poslední vyrobený kus rozhodně nebyl „v základu.“ Jednalo se totiž o model Z06, lakovaný do černé barvy, s výbavou 3LZ. Ve zkratce řečeno: zatímco pod kapotou se ukrýval 6.2 litrový motor LT4 V8, spojený s manuální sedmistupňovou převodovkou, exteriér zdobila řada karbonových doplňků. A to včetně střechy a splitteru. V interiéru, kde nechybí zapisovač jízdních dat, navigace, atd., pak dominuje černá kůže s červenými doplňky.

Na kolik by tohle auto vyšlo během tradičního prodeje si sice s přesností nevíme, během aukce se však C7 vydražila za 2,7 milionu amerických dolarů. V přepočtu tedy za cca 60,6 milionu korun. Výherce, který se aukce zúčastnil po telefonu, ale může těšit vědomí, že jeho peníze poputují na dobré účely.

Celý zisk z aukce totiž poputuje na projekt Stephen Siller Tunnel to Tower Foundation‘s Smart Home, který slibuje zajištění dostupného bydlení pro vážně zraněné válečné veterány. Každý dům by měl být uzpůsoben přesně dle potřeb (a zranění) jeho majitele, takže nemá chybět například automatické otvírání dveří, automatické svícení, speciální sprchy s místem pro kolečková křesla, atd.

Zkrátka ukázková kombinace příjemného s užitečným. Navíc nemáme pochyb o tom, že poslední vyrobená Corvette už jen poroste na ceně. Takže její majitel na tom možná časem ještě vydělá.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme