Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Požár Koenigseggu Agera R: Může za něj akumulátor?

Michal Fokt
Diskuze (1)
V Číně hořel exkluzivní švédský supersport a to zřejmě kvůli akumulátoru. Ne, Agera R opravdu není elektromobil...

Co si budeme povídat - exotické supersporty občas hoří. Někdy za to může únik paliva, jindy třeba velký žár nebo konstrukční vada. Dalším typem aut, které zachvátí plameny častěji, než bývá obvyklé, jsou elektromobily, kde jsou zase problémem akumulátory. Tenhle incident ovšem představuje zajímavou kombinaci obojího.

Kdesi v Číně došlo k požáru angelholmského superauta Koenigsegg Agera R (údajně jde konkrétně o šasi #85), jehož snímky zveřejnili tamní spotteři sportovních aut Global Car Wanted. Švédský vůz je zahalen plameny, vycházejícími z motorového prostoru, podle dostupných informací však za požár není zodpovědný pohonný systém auta, jak by se dalo čekat, ale trošku paradoxně akumulátor.

A to je zarážející dvojnásob, protože agera využívá baterii LiFePO4, k jejímž hlavním výhodám má patřit bezpečnost. Prvotní informace ale může být nesprávná. Jsem si však jistý, že o poškozené Ageře R č.85 ještě uslyšíme, takže pokud hoříte nedočkavostí se dovědět, co se vlastně stalo, určitě se vše vbrzku vysvětlí.

Michal Fokt
Diskuze (1)
21. 6. 2017 20:48
Aby si Fokt nekopol do elektromobilov...
To by bol asi zázrak. Tak už ti je lepšie, Miško?